Woensdag, 13 Desember 2017

RESEPTE

Tamatiebredie

  • Gepubliseer op Vrydag, 08 Desember 2017 09:29
  • Trefslae: 18

 

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf met komplimente van

LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte uit die kombuise van die Vrouelandbouvereniging van die Noord-Kaap.

 

Tamatiebredie

125 g dik repe spek, in blokkies gesny

1 kg lamskenkels of –nek, in porsies gesny

1 hoenderaftrekselblokkie

125 ml kookwater

45 ml sultanas (opsioneel)

1,25 ml brandrissievlokkies

4 selderystingels, gekap

3 middelslag-wortels, geskil en gekap

1 rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny

2 middelslag-uie, gekap

1 klein knoffelhuisie, fyngekap

400 g ryp tamaties, geskil en in blokkies gesny

250 ml tamatiepuree

60 ml soeterige witwyn

45 ml suiker

1,5 cm vars gemmer, geskil en fyngerasper

2,5 ml fyn vinkel of komyn

5 ml matige kerriepoeier

1 lourierblaar

Sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

15 ml vars tiemieblare

60 ml blatjang

15 ml fyngekapte vars koljanderblare

 

Metode:

 

Verhit ‘n groot swaarboomkastrol en braai die spekblokkies liggies tot dit goudbruin en al die vet uitgebraai is.  Skep die spekblokkies met ‘n gleuflepel uit en hou die vet eenkant.

Verhit ‘n bietjie van die vet oor matige hitte en braai die lamsvleis in sarsies bruin.  Voeg nog van die vet by indien nodig en wees versigtig dat dit nie aanbrand nie.  Skep die bruingebraaide vleis met ‘n gleuflepel uit die kastrol en hou eenkant.

Los die aftrekselblokkie in die kookwater op en voeg die sultanas by.

Braai die brandrissievlokkies vinnig in die kastrol en voeg dan die seldery, wortels, soetrissie, uie en knoffel by.  Soteer die groente oor lae hitte tot die uie deurskynend is.

Voorverhit die oond tot 160ºC.

Voeg die tamaties, tamatiepuree, wyn en suiker, gemmer, vinkel of komyn, Kerrie, lourierblaar, sout, peper en tiemie by.  Roer dit liggies deur.

Voeg die sultanas en aftreksel by en laat die sous 10 minute lank baie liggies prut.

Skep die vleis in die sous en meng deur.

Bedek die kastrol, plaas in die oond en stowe die bredie 1½ uur lank.  Haal die kastrol uit die oond en roer die blatjang deur.  Voeg nog sout en peper by indien nodig.

Bedek die kastrol weer en stowe die bredie vir nog ‘n halfuur of tot die vleis sag is.  Haal die deksel af en stowe dit nog ‘n halfuur.

Strooi die gekapte koljanderblare oor die bredie en sit dit saam met rys voor.

 

 

 

Karamelgrondboneblokkies

  • Gepubliseer op Donderdag, 07 Desember 2017 11:32
  • Trefslae: 10

 

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf met komplimente van

LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte uit die kombuise van die Vrouelandbouvereniging van die Noord-Kaap.

 

Karamelgrondboneblokkies

 

Deeglaag

375 g botter

350 ml suiker

3 eiergele

750 ml koekmeel

175 ml bruismeel

90 ml vlapoeier

3 ml sout

 

Bolaag

375 bruinsuiker

250 g botter

45 ml gouestroop

375 g grondbone, ongesout

 

Metode:

 

Klits die botter en suiker tot romerig.  Voeg die eiergele by en klits tot goed.

Sif die droë bestanddele saam en voeg dit by die bottermengsel.  Meng dit tot ‘n stywe deeg.

Druk die deeg vas in twee gesmeerde bakplate van 27 cm x 18 cm x 4 cm.

Bak dit 20 minute lank teen 180ºC tot ligbruin.

BOLAAG : Verhit die suiker, botter en stroop saam oor lae hitte tot die suiker gesmelt het.  Laat dit 5 minute lank stadig prut.

Verwyder dit van die hitte en roer die grondbone by.  Meng goed en versprei dit oor die gebakte laag.

Bak dit nog 5 minute lank.  Laat effens afkoel en sny dit in netjiese blokkies.

 

 

 

Groenboontjiebredie

  • Gepubliseer op Sondag, 03 Desember 2017 21:54
  • Trefslae: 16

 

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf met komplimente van

LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte uit die kombuise van die Vrouelandbouvereniging van die Noord-Kaap.

 

 

Groenboontjiebredie

 

45 ml kanola-olie

800 g lamstowevleis met been in, soos lamsnek

1 ui, fyngekap

2 knoffelhuisies, fyngekap

410 g (1 blik) gekapte tamaties

5 ml gemengde kruie

1 kg gekerfde groenbone (vars of gevries)

Sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

250 ml kookwater

2 aartappels, geskil en in kwarte gesny

 

 

 

 

Metode:

 

Voorverhit die oond tot 180ºC.

Verhit die olie in ‘n groot oondvaste kastrol en verbruin die vleis. Voeg die ui en knoffel by.

Roer die tamaties, kruie en groenbone by en geur dit met sout en swartpeper.

Voeg die kookwater by en meng goed.  Plaas die aartappels bo-op.

Bedek die kastrol, plaas dit in die voorverhitte oond en stowe die gereg 1 tot 1½ uur lank totdat die vleis sag is. 

Kyk nou en dan dat dit nie droogkook nie.  As dit droog lyk, voeg ‘n bietjie kookwater by.

 

 

 

Spek- en Sampioendoopsous

  • Gepubliseer op Donderdag, 23 November 2017 11:07
  • Trefslae: 20

 

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Vinnig en Maklik - Resepte uit Vrouekeur 3” is verskaf met komplimente van

LAPA Uitgewers en die skryfster Marlo Carstens.

 

 

Spek- en Sampioendoopsous

10 porsies

 

Bietjie olie

1 x 250 g-pakkie spek, fyngekap

1 ui, gekap

1 knoffelhuisie, gekneus

1 x 250 g-pakkie sampioene, in skyfies gesny

30 ml (2 e) droë sjerrie

250 ml (1 k) dubbeldik room

60 ml (4 e) mayonnaise

 

 

 

Metode :

Verhit olie en soteer spek daarin tot amper gaar.

Roer ui, knoffel en sampioene by.

Verwyder van hitte en laat afkoel.

Kap mengsel in voedselverwerker effens fyner.

Roer sjerrie, room en mayonnaise by en sit koud voor.

 

 

Ertjie-en-piesangslaai

  • Gepubliseer op Maandag, 13 November 2017 23:20
  • Trefslae: 29

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Marilyn kuier en kook!” is verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Marilyn Gantana.

 

 

Ertjie-en-piesangslaai

Genoeg vir 4

 

4 – 6 piesangs in skyfies

‘n bietjie suurlemoensap

125 ml ertjies, gaargemaak

2 – 3 Weense worsies (opsioneel)

50 ml ui of grasuie, fyngekap

100 ml mayonnaise

75 ml kondensmelk

2 ml borrie

5 ml mosterd (opsioneel)

Sout en peper na smaak

 

 

Metode:

Pak die piesangskywe in ‘n slaaibak en sprinkle suurlemoensap oor.

Voeg die ui, ertjies en worsies by en geur met sout en peper.

Meng die mayonnaise, kondensmelk, borrie en mosterd tot ‘n gladde pasta.

Geur met sout en peper,  Meng dan die slaai en die sous liggies deur.

 

·         Wenk : Jy kan enige oorskietvleis byvoeg en dan as ‘n ligte maaltyd bedien.

Konfyttert (Ouma Frikkie)

  • Gepubliseer op Donderdag, 02 November 2017 11:52
  • Trefslae: 33

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch”

is verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Annatjie Melck

 

 

Konfyttert (Ouma Frikkie)

 

1 x 400 g skilferkorsdeeg

1 – 2 eierwitte

¾ k (180 ml) appelkooskonfyt

 

Metode :

 

Voorverhit die oond tot 200֯ C.

Rol die skilferkors op ‘n meelbestrooide oppervlak uit.

Voer ‘n tertbord met die deeg en smeer ‘n dun laag appelkooskonfyt bo-oor.

Sny repe deeg en rangskik dit oor die konfyt sodat dit ‘n traliewerk vorm.  Verf die rande van die deeg met die eierwitte en plaas nog ‘n deegstrook rondom sodat die punte van die traliewerk bedek is.

Bak vir 20 – 30 minute tot goudbruin.

 

My ma het gesê : Vir die beste resultaat moet jy die klaargemaakte tert in die yskas plaas vir ± 15 minute voor dit gebak word – die deeg moet yskoud in die oond gaan.

 

 

BUTTERNUT (BOTTERSKORSIE) SOP

  • Gepubliseer op Vrydag, 06 Oktober 2017 20:23
  • Trefslae: 72
BUTTERNUT (BOTTERSKORSIE) SOP
  
2KG Botterskorsies (met skil) OF 2 KG klaar geskilde en gesny
1LT Kookwater
2TL Kerriepoeier
0.5TL Rooipeper
2TL Fyn Knoffel
1 Pakkie Chilli Oxtail Poeier (of sonder chilli)
500ML Room
Peper
Geuropwekker (Aromat)
Sout
 
 
Kook alles behalwe die soppoeier en room saam.
Sodra die botterskorsies gaar is laat effens afkoel en verwerk tot fyn in voedselverwerker.
Roer die soppoeier (wat eers met bietjie water gemeng is) by en laat weer vinnig opkook.
Roer room in voor opdiening en garneer met vars gekapte pietersielie

NELLA SE PIEKEL-UITJIES

  • Gepubliseer op Vrydag, 25 Augustus 2017 07:14
  • Trefslae: 116
Benodighede:
1kg Rou Piekel uitjies
200g Growwe sout
600ml Buin Asyn
1ml fyn sout
125ml bruin suiker
600ml Water
 
+-25ml Pickling Spice wat in lappie toegeknoop word.
(Sien hieronder die verskillende speserye wat as Pickling Spice bestempel word.
Jy kan die Pickling Spice ook klaar gemeng koop by die supermark)
- 10ml Geel mosterdsaad
- 2ml Fennel saad
- 2ml Heel All Spice Bessies
- 2ml Heel naeltjies
- 2ml Seldery saad
- 2ml Heel swart peperkorrels
- 2ml Droe rissies
- 2ml Gekapte vars gemmer
 
Vir garnering per fles
- 'n Halwe rooi brandrissie
- Paar heel peper korrels
- roosmaryn takkie
- Gekapte knoffel
- Lourierblaar
 
Kook 600ml water in kastrol. Voeg die growwe sout by.
Roer tot sout opgelos is
Gooi ongeskilde ui in bak en gooi bogenoemde soutwater oor.
Laat staan 24 uur.
 
Volgende dag:
Kook 600ml bruin asyn, 1ml fyn sout, 125ml bruin suiker en die pickling spice wat in lappie toegeknoop is, stadig saam vir 5 minute tot suiker opgelos is.
Skil uitjies.
Spoel paar keer goed af en plaas in gesteriliseerde flesse.
Plaas garnering (versierings) in fles en dan vul jy die fles met die soetsuur spesery-asynmengsel wat in kastrol opgelos is.
Skroef flesse dig toe.
(Kan ook in plastiekhouer in yskas gehou word)

AARTAPPEL NESSIES

  • Gepubliseer op Donderdag, 10 Augustus 2017 12:26
  • Trefslae: 173

Rasper aartappel

Druk die water uit

Geur met sout en peper na smaak

Spuit of smeer kolwynpannetjies

Druk die fyn aartappel vas om 'n 'bakkie' te vorm

Bak vir 30min ten 200ºC

Vul met jou gunsteling groente

Ryk Sjokoladeblokkies

  • Gepubliseer op Dinsdag, 28 November 2017 21:24
  • Trefslae: 20

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers

en is 'n samestelling van resepte uit die kombuise van die Vrouelandbouvereniging van die Noord-Kaap.

 

 

Ryk Sjokoladeblokkies

300 g malvalekkers

125 g margarine of botter

25 ml water

200 g (1 plak) donker sjokolade, in blokkies gebreek

200 g (1 pak) Romany Creams, gekap

100 g glanskersies, gesny

100 g neute, gekap

200 g (1 plak) donker sjokolade, in blokkies gebreek

15 ml kookolie

 

Metode:

Verhit die malvalekkers, margarine of botter en water stadig saam tot die malvalekkers gesmelt het.

Roer 200 g sjokoladeblokkies by die malvalekkers.  Roer die koekies, kersies en neute by.

Druk die mengsel vas in ‘n bak van 25 cm x 30 cm wat met bakpapier uitgevoer is.  Smelt die tweede hoeveelheid van die sjokoladeblokkies

in ‘n mikrogolf of dubbelkastrol oor kookwater. 

Roer die olie by en gooi dit oor die koekielaag.  Laat dit oornag stol en sny dit in klein blokkies.

 


Gesonde rysslaai

  • Gepubliseer op Donderdag, 23 November 2017 10:55
  • Trefslae: 15

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

 Vandag se resep is uit die publikasie “Marilyn kuier en kook!” is verskaf met komplimente van

 LAPA Uitgewers en die skryfster Marilyn Gantana.

 

 

Gesonde rysslaai

Genoeg vir 6 – 8

 

375 ml langkorrelrys

200 g-pakkie spekvleis, in blokkies gesny

60 ml suurlemoensap

80 ml olyfolie

5 ml fyngekapte vars knoffel

5 ml fyngekapte vars pietersielie

1 ml varsgemaalde swartpeper

1 ml sout

Knippie brandrissievlokkies

500 ml fyngekapte spinasieblare

1 rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny

½ Engelse komkommer, in blokkies gesny

3 sprietuie, gekap

125 ml ontpitte swart olywe, gekap

250 ml gekrummelde fetakaas

 

Metode :

Kook die rys in soutwater tot gaar.  Dreineer en hou eenkant.

Braai die spekvleis in ‘n pan tot gaar en bros.  Skep dit uit op kombuispapier sodat die oortollige olie kan dreineer.

Klits die suurlemoensap, olie, knoffel, pietersielie, peper, sout en brandrissievlokkies in ‘n groot mengbak.

Voeg die gaar rys by die sous en meng dit liggies deur.  Voeg die spinasie by en meng deur.

Voeg die res van die bestanddele by die slaai en meng deur.  Laat die slaai vir ongeveer 10 minute staan, meng dit weer deur en bedien.

 

 

Drieboneslaai

  • Gepubliseer op Woensdag, 08 November 2017 20:17
  • Trefslae: 27

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Marilyn kuier en kook!” is verskaf met komplimente van

LAPA Uitgewers en die skryfster Marilyn Gantana

 

Drieboneslaai

Genoeg vir 4

1 x 410 g-blikkie groenbone

1 x 410 g-blikkie rooi nierbone

1 x 400 g-blikkie kekerertjies

1 rooi ui, in fyn skyfies gesny

1 groen soetrissie, in klein blokkies gesny

Sap en fyngerasperde skil van

1 suurlemoen

5 ml bruinsuiker

5 ml fyngekapte vars knoffel

5 ml fyngerasperde vars gemmer

5 ml gerookte paprika

125 ml wynasyn

125 ml olyfolie

Sout en varsgemaalde swartpeper

15 ml fyngekapte vars pietersielie

 

 

Metode:

Dreineer die bone en kekerertjies en spoel dit goed af.  Hou eenkant.

Meng die ui, soetrissie, suurlemoensap, -skil, suiker, knoffel, gemmer en paprika saam in ‘n mengbak.  Voeg die boontjies en ertjies by en roer liggies deur.

Meng die asyn en olyfolie en giet dit oor die slaai.  Roer die slaai liggies deur.

Geur na smaak met sout en peper.  Strooi die pietersielie oor en bedien.

·        

Wenk : Maak die slaai ‘n dag of twee voor die tyd en hou dit in die yskas.  Die geure meng en die slaai word net lekkerder!

 

 

 

 

Vis en tjips met jogurtsous

  • Gepubliseer op Vrydag, 27 Oktober 2017 14:46
  • Trefslae: 40

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Sop- en Broodgeregte” is verskaf met komplimente van

LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers

 

 

Vis en tjips met jogurtsous

4 porsies

 

310 ml (1 ¼ k) koekmeel

Knippie sout

75 ml (5 e) CLOVER-volroommelk

15 ml (1 e) water

1 eier

100 ml (6 e + 2 t) bier

500 g (1 pak) visfilette

750 ml olie vir braai

 

 

Tjips

750 g (1 pak) bevrore slaptjips

 

Jogurtsous

125 ml ( ½  k) CLOVER Classis-ongegeurde jogurt

15 ml (1 e) Dijon-mosterd

60 ml (4 e) mayonnaise

Swartpeper na smaak

½ ui,  fyngekap

Handvol vars pietersielie, fyngekap

 

Metode :

Meng die koekmeel  en sout in ‘n mengbak.

Klits die melk, water en eier saam en roer die bier by.

Giet ‘n bietjie van die melkmengsel by die meel en roer tot ‘n dik beslag vorm.

Roer die melkmengsel bietjie vir bietjie by tot glad.  Bedek die beslag en laat dit 20 minute staan.

Verhit genoeg olie in ‘n braaipan.  Voorverhit intussen die oond tot 200 ͦC.

Doop die visfilette in die beslag en braai dit ongeveer 5 minute aan elke kant. 

Plaas dit op kombuispapier om die oortollige olie te absorber.

 

Tjips

Versprei die bevrore tjips op ‘n bakplaat en bak dit 20 minute lank tot goudbruin buite om, of volg die aanwysings op die agterkant van die verpakking.

Jogurtsous

Meng al die bestanddele goed saam.

 

Sit die vis en tjips warm voor saam met die jogurtsous.

Marcelle se SLAK-STOKKIES

  • Gepubliseer op Dinsdag, 26 September 2017 22:15
  • Trefslae: 58

1 klein blikkie slakke

125ml Koekmeel
125gm Rooi Glanskersies
200gm Repie spek
125gm egte botter
3 eetl knoffel
Geuropwekker (Aromat)
Olie vir Diepbraai
Tandestokkies
 
  • Dreineer die slakke.
  • Plaas koekmeel in 'n sakkie. Gooi die gedreineerde slakke in sakkie by meel. Skud die sak met meel en sakke tot die meel lekker aan die slakke vassit. Haal slakke uit en skud die ergste meel af.
  • Ryg stokkies - Slak, Kersie, Slak
  • Knip een repie spek deur. Rol om slak-stokkie en steek met nog 'n tandestokkie vas.
  • Verhit olie. Plaas 6 slak-stokkies op 'n slag in warm olie. Braai vir NET 2 minute.
  • Haal uit en dreineer op kombuispapier.
  • Plaas knoffel, botter & geuropwekker (aromat) in pan Verhit tot lekker kook.
  • Voeg slak-stokkies by en braai saam met knoffelbotter vir 2 minute.
  • Plaas paar slak-stokkies met knoffel botter in bakkie en bedien met snytjies bruinbrood waarvan die korsies afgesny is.

NELLA SE INGEMAAKTE BEET

  • Gepubliseer op Woensdag, 23 Augustus 2017 14:44
  • Trefslae: 95
 
300g Rou Beet
250ml Bruin Asyn
250ml Suiker
1ml Sout
 
Sny die beetblare af, was beet en plaas in kastrol met genoeg water om beet te bedek.
Kook beet +-30min lank tot sag.
Dreineer maar hou 250ml van beetwater.
Trek skille af van beet en sny in blokkies / rasper / hou heel (hoe ookal jy dit verkies)
Plaas asyn, suiker, sout en 250ml beetwater in kastrol.
Verhit tot suiker opgelos is.
Roer heeltyd.
Laat 5 minute kook.
Voeg beet by die beetstroop en laat net weer kook.
Skep in lae uit in gesteriliseerde flesse en skroef deksel van fles styf toe
 
 
VIR WARM SOETSUUR BEETSLAAI:
 
1 Pot Ingemaakte Beet
15ml Mielieblom (Maizena)
 
Haal pot ingemaakte beet van jou rak af en plaas inhoud in kastrol en verhit.
Skep beet uit kastrol met 'n gaatjielepel sodat die vloeistof agterbly in die kastrol.
Meng die mielieblom met klein bietjie koue water en gebruik dit dan om die sous in die kastrol mee te verdik.
Giet oor die beet en dien dit warm op.
Garneer met vars pietersielie en uie skywe.

Hanlie Swart se Knoffelbraai Brood

  • Gepubliseer op Donderdag, 04 Mei 2017 22:03
  • Trefslae: 576

500gr Bruismeel

1pakkie wit uiesop

1groot ui

Koppie gerasperde kaas

5knoffelhuisies fyn gekap

500ml karringmelk.

 

Meng alles saam en plaas in 'n broodpan. Strooi sonneblomsaad oor (opsioneel) en bak in oond ± 60 min. 180c

Heerlike boontjiesop

  • Gepubliseer op Maandag, 27 November 2017 11:46
  • Trefslae: 17

 

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

 

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers

en is 'n samestelling van resepte uit die kombuise van die Vrouelandbouvereniging van die Noord-Kaap.

 

 

 

Heerlike boontjiesop

 

500 g droëbone van jou keuse, oornag in koue water geweek

1 lourierblaar

30 ml kanola-olie

2 worterls, geskil en gekap

2 selderystingels, gekap

2 preie, goed skoongemaak en fyngesny

4 knoffelhuisies, fyngekap

125 ml fyngekapte vars pietersielie

500 g beesskenkel

200 g spekvleis, in blokkies gesny

Sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

Vars suurlemoensap

Ekstra gekapte pietersielie

 

Metode:

Dreineer die bone en gooi dit in ‘n swaarboomkastrol.

Bedek met water en voeg die lourierblaar by.

Verhit dit tot kookpunt en prut tot die bone net-net gaar, maar steeds ferm is. 

Dreineer en hou dit eenkant.

Verhit die olie en braai die wortels, seldery, preie en knoffel daarin tot sag.

Voeg die bone en pietersielie by en braai vir vyf minute.

Voeg die beesskenkel en spekvleis by en voeg genoeg water by om alles te bedek.  Prut stadig vir 3 ure tot die vleis van die been af val.

Skep die skenkel uit, verwyder die vel en been en sny die vleis fyn.

Skep die vleis terug in die soppot en geur die sop na smaak met sout, varsgemaalde swartpeper, ‘n skeut vars suurlemoensap en ekstra gekapte pietersielie.

 

 

Noedelslaai

  • Gepubliseer op Vrydag, 17 November 2017 10:26
  • Trefslae: 23

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie "Marilyn kuier en kook!" is verskaf met komplimente van

LAPA uitgewers en die skryfster Marilyn Gantana.

 

 

Noedelslaai

Genoeg vir 4

 

 

 

250 g skroefnoedels

125 ml tamatiesous

100 ml asyn

100 ml suiker

125 ml kanola-olie

45 ml masala of kerriepoeier

1 middelslag-ui, fyngekap

1 groen soetrissie, ontpit en in klein blokkies gesny

½ x 410-g blikkie pitmielies (opsioneel)

 

 

 

Metode:

Kook die pasta volgens die aanwysings op die verpakking en dreineer.  Hou eenkant.

Meng die tamatiesous, asyn, suiker, olie, masala of kerriepoeier, ui en soetrissie saam en verhit die sous in die mikrogolfoond vir 3 minute.

Giet die sous en mielies oor die gaar noedels en meng dit goed. Verkoel die slaai in die yskas voor opdiening.

 

· Wenke : Die kerriesous kan lank vooraf gemaak en gebottel word. Die slaai is op sy lekkerste indien dit ‘n aand of twee vooraf gemaak word.

 

 

 

 

 

 

Paptert

  • Gepubliseer op Maandag, 06 November 2017 09:08
  • Trefslae: 26

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Laat die Potte Sing” is verskaf met komplimente van

LAPA Uitgewers en die skryfster Marlise Scheepers

 

 

Paptert

400 ml mieliemeel

1 liter kookwater

5 ml sout

50 ml kookolie

1 x 250 g-pakkie gekapte spek

1 x 300 g-blikke geroomde sampioene

1 k gerasperde Cheddarkaas

50 ml room

 

 

Metode :

Voorverhit die oond tot 180֯ C en spuit ‘n oondvaste bak met kossproei.

Maak pap met die mieliemeel en die water en geur na smaak.

Verhit ‘n klein bietjie olie in ‘n pan en braai die spek tot bros.

Skep die spek uit en hou eenkant.

 

Braai die sampioene in dieselfde pan as die spek.  Voeg ‘n bietjie kookolie by indien nodig.

Wanneer die pap gaar, maar nog effens loperig is, giet die helfte in die voorbereide oondbak.

Pak ‘n laag spek en sampioene bo-op.

Gooi die helfte van die room en kaas oor.

Herhaal die proses.  Bak die spulletjie vir een uur in die oond.

 

 

 

Vinnige ertjiesop

  • Gepubliseer op Woensdag, 25 Oktober 2017 14:20
  • Trefslae: 41

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Sop- en Broodgeregte” is verskaf met komplimente van

LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers

 

 

Vinnige ertjiesop

4 porsies

 

10 ml (2 t) kanola-olie

15 ml (1 E) botter

1 ui, gekap

3 spekvleisrepe, gekap

1 x 410 g-blikkie ertjies, gedreineer

500 ml (2 k) kookwater

60 ml (1/4 k) tamatiesous

10 ml (2 t) Worcestershiresous

1 hoenderaftrekselblokkie

5 ml (1 t) sout

 

 

Metode :

Verhit die olie en botter saam in ‘n swaarboomkastrol en soteer die ui tot deurskynend.

Voeg die spekvleis by en braai dit liggies vir 5 – 10 minute.

Plaas die ertjies in ‘n voedselverwerker en verpulp tot glad of vryf dit deur ‘n sif.

Voeg dit by die uimengsel en roer deur.

Voeg die res van die bestanddele by en laat die sop vir 5 – 10 minute liggies kook.

Bedien warm.

 

Wenk : Gebruik ‘n blikkie botterbone in plaas van ertjies vir ‘n pot boontjiesop.

 

 

 

NELLA se Vinnige Frikkadella

  • Gepubliseer op Donderdag, 21 September 2017 13:26
  • Trefslae: 77
 
500gm Maalvleis
1 blikkie Baked Beans
2 Eiers (liggies geklits)
1 Ui (gerasper of baie fyn gekap)
150ml - 200ml Hawermout
Vars kruie soos Basil, Tiemie & Pietersielie
2t Knoffel in olie
Sout & Peper
 
Meng alles goed saam.
Rol balletjies.
Bedek 'n swaar boom pan met bietjie water en klein bietjie kookolie / olyfolie.
Plaas balletjies in pan en bak tot gaar. 
 
 
Ek sit gewoonlik die pan se deksel op en as ek hoor die frikkadelle begin
"simmer" en suis, gooi ek weer klein bietjie water onder in pan en
draai frikkadelle om tot albei kante gaar.
Die water maak dat dit lekker souserig is.

KERRIEWORTELSLAAI - VAN ZYL'S RESEP

  • Gepubliseer op Woensdag, 16 Augustus 2017 11:40
  • Trefslae: 108

Benodigdhede:

2 kg geelwortels geskil

1 kg uie, skoongemaak

25 ml sout

500 ml asyn

200 g (250 ml) suiker

15 ml matige kerriepoeier

25 g (50 ml) mielieblom

 

Metode:

Sny wortels en uie in dun skyfies, bedek met kookwater, voeg sout by en kook tot sag.

Gooi water af.

Voeg 400 ml van die asyn by groente en laat net opkook.

Meng suiker, kerriepoeier, mielieblom en res van asyn saam.

Roer die kerriemengsel by die wortelmengsel en kook 6 minute, haal

van die stoof af en skep warm in gesteriliseerde flesse.

Lewer 3.5 liter slaai