Saterdag, 18 Augustus 2018

RESEPTE

Pens en pootjies met boontjies

  • Gepubliseer op Woensdag, 15 Augustus 2018 11:43
  • Trefslae: 6

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “Gunsteling Suid-Afrikaanse kos” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

Pens en pootjies met boontjies

 

6-8 PORSIES

 

8 vark- of skaappense en pootjies

300 g spikkelboontjies (sugar beans)

25 ml (5e) witasyn

5 ml (1t) suiker

2 heel kruienaeltjies

5 ml (1t) fyn koljander

5 ml (1t) fyn wonderpeper

1 uie fyngekap

20 ml (4t) magtige kerriepoeier

10 ml borrie

Handvol gekapte vars Koljanderblare

 

 

Metode:

 

1. Gooi die afval in n groot genoeg mengbak. Bedek dit met soutwater en laat dit 'n uur lank week. Haal dit uit en spoel onder skoon water af.

2. Bedek die boontjies met water en laat dit ook 'n uur lank week.

3. Dreineer die boontjies en gooi dit in 'n groot kastrol. Bedek dit met skoon water en kook 45 minute lank oor matige hitte tot sag. Laat boontjies in die water afkoel.

4. Plaas intussen die afval in 'n aparte kastrol en bedek dit met skoon water. Kook dit oor matige hitte tot sag – ongeveer 'n uur lank. Kap of sny die afval in kleiner stukkies en gooi dit weer by die vloeistof in die kastrol.

5. Voeg die res van die bestanddele, behalwe die koljanderblare en boontjies, by. Roer dit deur en laat dit nog 45 minute lank oor matige hitte prut.

6. Dreineer weer die boontjies en roer dit by die afval in die kastrol. Laat prut dit nog 10 minute en sit dit warm voor saam met vars koljander.

 

 

 

Vispastei

  • Gepubliseer op Woensdag, 15 Augustus 2018 11:03
  • Trefslae: 11

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “Gunsteling Suid-Afrikaanse kos” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

Vispastei

6 PORSIES

 

15 ml (1e) ClOVER farmstyle-botter

10 ml (2t) kanola olie

1 uie fyngekap

5 ml (1t) mosterdpoeier

15 ml (1e) suurlemoensap

500 g gaar vis van jou keuse, gevlok

500 ml (2k) kapokaartappels

5 ml (1t) sout Varsgemaalde swartpeper

60 ml (4e) fyngekapte pietersielie

1 eier geklits

60 ml (4e) CLOVER-volroommelk

250 ml (1k) droë broodkrummels

ekstra botter

250 ml (1k) Gerasperde ClOVER-cheddarkaas

 

Metode:

1. Voorverhit die oond 180°C en smeer 'n oondvaste bak.

2. Verhit die botte en olie in n swaarboomkastrol en braai die ui tot deurskynend.

3. Meng die mosterdpoeier met die suurlemoensap. Meng die mosterdmengsel met die ui, vis, die helfte van kapokaartappels, die sout, peper en die helfte van die pietersielie.

4. Klits die eier en melk saam en voeg dit by die vismengsel. Meng alles goed goed saam en skep dit in die voorbereide oondbak. Maar maak seker dat jy nie die mengsel vasdruk nie.

5. Meng die res van die pietersielie met die oorblywende kapokaartappels en skep dit bo-op die vulsel

6. Strooi die broodkrummels oor die bolaag en stip met blokkies botter.

7. Strooi die kaas oor en bak die pastei vir 30 minute tot goudbruin en gaar.

 

 

 

 

 

 

 

Kerrieworsies

  • Gepubliseer op Woensdag, 15 Augustus 2018 10:40
  • Trefslae: 9

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “Vinnig en Maklik - Resepte uit Vrouekeur”

is verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

 

Kerrieworsies

800 g beesworsies

Bietjie olie

2 wortels, in blokkies gesny

2 selderystingels, fyngekap

2 uie, gekap

5 ml (1t) kerriepoeier

2.5 ml (1/2 t) komyn

2.5 ml (1/2 t) fyn gemmer

500 ml (2k) beesvleisaftreksel

410 g (1 blik) gekapte tamaties

2.5 ml (1/2 t) droë gemengde kruie

45 ml (2e) blatjang

30 ml (2e) sojasous

30 ml (2e) mielieblom

30 ml (2e) water

 

 

Metode:

1.Plaas wors in pan en vul met water. Laat 10 minute prut vandat water begin borrel.

2. Verlaag hitte en laat wors nog ongeveer 5 minute prut.

3. Verwyder van hitte en dreineer.

4. verhit olie en soteer wortels en seldery daarin vir 8 minute. Voeg uie by en soteer nog n bietjie tot uie sag.

5. Voeg Kerrie, komyn, gemmer, aftreksel, tamaties, kruie, blatjang, en sojasous by. Verhit tot kookpunt en laat vir 45 minute prut.

6. Maak mielieblom en water tot gladde pasta aan en roer by sous. Voeg worsies by.

7. Laat vir 10 minute oor lae hitte prut tot sous verdik het.

8. Sit gereg saam met kapokaartappels voor.

 

 

 

 

Skaappotjie

  • Gepubliseer op Sondag, 29 Julie 2018 21:33
  • Trefslae: 26

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “Gunsteling Suid-Afrikaanse kos” is verskaf

metkomplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

 

Skaappotjie

 

CLOVER Mooi River botter

3 uie, in blokkies gesny

10 ml (2t) gekapte vars knoffel

(2 x 200 g pakkies) spek in blokkies gesny

2 kg skaapvleis, in stukke gesny

Handvol vars pietersielie, fyngekap

Sout en peper na smaak

250 ml (1k) water

4 wortels, geskil en in skywe gesny

6 aartappels, geskil en in blokke gesny

500g groenboontjies, in stukkies gesny

375 ml (1k) laatoeswitwyn

250 ml CLOVER-vars room

60g (1 pakkie) sampioensop-poeier

 



 

Metode:

1. Smelt genoeg botter in n kastrol en braai die uie en knoffel. Gooi die spek by en braai tot gaar, skep alles uit en hou dit eenkant.

2. Smelt nog botter indien nodig en braai die skaapvleis in sarsies tot bruin.

3. Gooi al die vleis terug in die kastrol. Voeg die pietersielie, sout, peper en water by. Laat prut dit 'n uur lank oor lae hitte

4. Plaas die wortels, aartappels en groenboontjies bo-op die vleis. Giet die wyn bo-oor. Plaas die deksel op en laat prut dit nog 'n uur lank tot die groente sag raak. Voeg die uie en spek by.

5. Meng die room en soppoeier tot glad en giet dit oor die groente. Plaas die deksel op en laat prut nog 20 minute sodat die sous kan verdik.

6. Sit dit warm saam met rys voor.

 



 

Aartappelgereg

  • Gepubliseer op Dinsdag, 17 Julie 2018 17:19
  • Trefslae: 39

 RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

 Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekos-geregteis verskaf

 met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

Aartappelgereg

 

Gaar aartappels, in skrywe gesny

Gaar brokkoli, in blommetjies gebreek

1 ui, gekap

25 ml botter

250 g sampioene, gekap

30 ml koekmeel

250 ml room

175 ml suurroom

250 ml gerasperde kaas

10 ml suurlemoensap

Vars of gedroogde tiemie na smaak

okkerneut helftes

 

 

Metode:

1.  Rangskik aartappelskywe en brokkoli in oondvaste bak.

2. Braai die ui in die botter. Voeg die sampioene by en roerbraai dit n paar minute lank. Roer die meel deur.

3. Roer die room, suurroom, kaas en suurlemoensap by.

4. Skep dit oor die aartappels en bak teen 180 °C tot goudbruin

 

 

 

Pannekoekies met hoendervulsel

  • Gepubliseer op Dinsdag, 10 Julie 2018 15:12
  • Trefslae: 29

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie  “Marilyn kuier en kook!” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

 

Pannekoekies met hoendervulsel

Vir die pannekoekies

205 ml koekmeel

5 ml bakpoeier

2 ml sout

2 eiers

250 ml water

10 ml melk

20 ml asyn

60 ml kookolie

Ekstra kookolie om die pannekoekies te bak.

 

VIR DIE HOENDERVULSEL

2 gaar hoenders, met vurk gepluis

2-3 sprietuie (spring onions), gekap

30 ml rooi soetrissie, ontpit en in klein bokkies gesny

Sout en peper na smaak

 

Vir die sous

100 ml mayonnaise

15 ml gekapte agurkie (gherkin)

15 ml soetrissiesous (sweet chili-sous)

3 ml gemengde kruie

 

Metode:

Pannekoekies:

Meng al die bestanddele goed saam en plaas di t in die yskas

Vir ongeveer 25 minute. Verhit n pan, smeer met olie en vul die

Pan met die pannekoekmengsel. Bak aan beide kant tot gaar.  Hou eenkant.

 

Hoendervulsel met sous:

Meng eers al die bestanddele vir die hoendervulsel saam en

Daarna al die bestanddele vir die sous. Meng dan die hoender

en die sous goed saam. Skep die vulsel in die pannekoekies,

rol die vulsel in die pannekoekies, rol die pannekoekies toe en bedien.

 

"Ligte happies is ideaal vir n piekniek of as julle as gesin dalk gaan kamp."

 

 

Mielie-en-kaasgereg

  • Gepubliseer op Sondag, 08 Julie 2018 19:15
  • Trefslae: 43

 RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

 Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekos-geregteis verskaf

 met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

Mielie-en-kaasgereg

 

250 ml melk

30 ml botter

420 g (1 blik) geroomde suikermielies

75 g grofgerasperde cheddarkaas

375 ml vars witbroodkrummels

2 ml sout

Knippie rooipeper

3 eiers, geskei

 

Metode:

1. Verhit die melk en botter saam tot kookpunt.

2. Haal dit van die hitte af roer die mielies, kaas, broodkrummels, sout, en rooipeper in. Klits die eiergele en roer dit by die mieliemengsel.

3. Gooi die mengsel in n gesmeerde oondvaste bak met n inhoudsmaat van 1.5 liter.

4. Bak dit 45 minute lank teen 180 °c tot goudbruin.

 

 

Pampoenkoekies

  • Gepubliseer op Vrydag, 15 Junie 2018 08:50
  • Trefslae: 82

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch” is

verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Annatjie Melck

 

 

 

Pampoenkoekies

 

JY HET NODIG

1 groot eier, geklits

1 k (250 ml) gaar, koue pampoen, fyngemaak

1 k (250 ml) koekmeel

2 t (10 ml) bakpoeier (hoogvol teelepels)

'n knippie sout

sonneblomolie vir vlakbraai

suiker en fyn kaneel na smaak, gemeng

 

MAAK DAN SO

1.  Meng die eier en pampoen in 'n mengbak.

2.  Sif die droë bestanddele saam en meng dit deeglik met die pampoenmengsel.

3.  Verhit die olie in 'n swaarboompan en skep lepels vol van die mengsel in warm olie.  Braai die koekies tot daar gaatjies vorm aan die bokant.  Draai die koekies om en braai verder tot gaar. 

4.  Skep die koekies uit en dreineer op kombuispapier.  Skep dit in 'n opdienbak en strooi die suiker en kaneel oor.  Stip met 'n bietjie botter.  Herhaal tot die mengsel opgebruik is.

 

MY MA HET GESÊ

Oondbak die pampoen in foelie om te voorkom dat die pampoen te waterig is.

Komkommer-en-Tamatie Sambal

  • Gepubliseer op Donderdag, 31 Mei 2018 14:56
  • Trefslae: 88

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch” is

verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Annatjie Melck

 

 

Komkommer-en-Tamatie Sambal

 

JY HET NODIG

1 groot Engelse komkommer

1 groot tamatie

2 t (10 ml) sout

3 E (45 ml) witasyn

2 t (10 ml) suiker

2 groen brandrissies, ontpit en fyngekap

4 E (60 ml) fyngekapte vars koljanderblare

 

MAAK DAN SO

1.  Skil die komkommer, verwyder die saad en rasper dit grof.  Strooi ekstra sout oor die komkommer en laat dit vir 10 minute staan.

2.  Sny die tamatie in die helfte, verwyder die saad en kap dit fyn.

3.  Dreineer die vog in die komkommer gevorm het en maak die komkommer droog op kombuispapier. 

4.  Voeg die fyngekapte tamatie by die komkommer en meng.

5.  Meng die sout, asyn, suiker, brandrissie en koljanderblare saam en giet dit oor die komkommer-en-tamatie-mengsel.  Skep in 'n geskikte slaaibak en bedien.

 

MY MA HET GESÊ

Bedien met masala-vis, bredie of kerrie

 

 

Krakerige tunagebak

  • Gepubliseer op Woensdag, 15 Augustus 2018 10:32
  • Trefslae: 10

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie ““Vinnig en Maklik - Resepte uit Vrouekeur” is

verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

Krakerige tunagebak

500 g (1 pak) pasta

Bietjie olie

2 uie, gekap

5 ml (1t) gekapte vars knoffel

2,5 ml (1/2t) droë pietersielie

Sout n varsgemaalde swartpeper

15 ml (1e) koekmeel

340 g (2x 170 g-blikkies) tuna in water, gedreineer

410 g (1 blik) sampioenroomsop

250 ml (1k) dubbeldik room

125 ml (1/2 k) melk

500 ml (2 k) gerasperde Mozzarella

125 g (1 groot pak) aartappelskyfies in Grasuiegeur, fyngedruk

 


Stel oond op 180°C.

 


Metode:

1. Kook pasta in borrelende kookwater waarby bietjie sout en olie gevoeg is tot net sag. Dreineer en hou eenkant.

2. Verhit olie en souter uie knoffel en pietersielie daarin tot sag, Geur met stout en peper na smaak. Roer meel by.

3. Roer tuna, sampioensop, room en melk by uiemengsel en kook tot effens dik. Verwyder van hitte en roer by pasta.

4. Skep helfte van pastamengsel in gesmeerde oondbak van 24cm x 32cm.

5. Sprinkel kaas bo-oor. Skep oorblywende pastamengsel bo-op.

6. Sprinkel skyfies bo-oor en bak vir 30 minute.

 

 

 

Smoorsnoek

  • Gepubliseer op Woensdag, 25 Julie 2018 12:01
  • Trefslae: 33

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “Gunsteling Suid-Afrikaanse kos” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

Smoorsnoek

2 groot aartappels, geskil

1 gaar snoek

60 ml (4e) CLOVER Mooi River - botter

2 uie, fyngekap

5 ml (1t) gekapte vars knoffel

1 groen brandrissie, ontpit en fyngekap

2 ryp tamaties, in blokkies gesny

500 ml (2k) gaar witrys

Peper na smaak

Handvol vars pietersielie, fyngekap

 

Metode:

1.Kook die aartappels in soutwater tot gaar. Dreineer en sny dit in blokkies.  

2.Vlek die snoek met jou hande oop en verwyder al die grate. Breek die snoek in groterige stukke.

3. Smelt die botter en braai braai die uie en knoffel daarin tot deurskynend.

4. Voeg die brandrissie, tamatie- en aartappels by.

5. Roer die snoek by laat dit prut tot deurwarm.

6. Roer die rys by en geur met peper en pietersielie

7. Sit dit warm voor

 

 

Gestolde Komkommerslaai

  • Gepubliseer op Donderdag, 12 Julie 2018 17:18
  • Trefslae: 42

 RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

 Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekos-geregteis verskaf

 met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

Gestolde Komkommerslaai

 

80 g 1(pakkie) lemmetjiegeur jelliepoeier

190 ml kookwater

60 ml suurlemoensap

2 ml uiesap

190 ml suurroom

250 ml gekapte of gerasperde;

Geskilde komkommer

 

 

Metode:

1.  Los die jellie op in die  kookwater en voeg die suurlemoen- en uiesap.

2. Verkoel dit tot effens gestol. Roer die suuroom en komkommer by.

3. Skep die mengsel in n uitgespoelde vorm en verkoel dit tot gestol.          

4. Keer die slaai op n mooi bord uit en garneer dit na smaak.

 

VARIASIE: Vervang die helfte van die suurroom met mayonnaise.

 

 

 

Skaapkop

  • Gepubliseer op Dinsdag, 10 Julie 2018 15:01
  • Trefslae: 38

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch”met komplimente van

LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

Skaapkop

 

1 Silwer skoon skaapkop

Sagte skaapvet

Sout

1 silwerskoon, heel skaappens

Tandestokkies

Baksakkie

 

 

Metode:

1.   Voorverhit die oond tot 180 °C.

2.  Smeer die skaapkop aan die buitekant met sagte skaapvet en vryf dit goed in.

3.  Strooi sout na smaak oor en probeer 'n bietjie in bek kook strooi.

4.  Vou die skaappens om die skaapkop en steek dit met tandestokkies vas.

5.  Plaas in n oondpan en bak vir 10 minute. Verlaag die oondtemperatuur na 150 °C en bak dit vir ongeveer 3 uur.

6.  Verwyder uit die oond en toets met m sosatiestokies of die kieste sag is.  Indien nie, vou die skaapkop weer toe en bak tot kieste sag is. Wanneer die kieste sag is, bak die kop tot dit goudbruin  is en die pensvel bros en krakerig.

7. Skakel die oond af, laat die kop afkoel en sny dit langs die kakebeenlyn oop.

 

MY MA HET GESÊ

N skaapkop word met knipmes en n klein langsteellepeltjie (om harsings uit te haal) geëet. Sorg ook vir genoeg warm nat lappies.

Varsgebakte brood. Konfyt en goeie rooiwyn komplimenteer hierdie smulkos.

 

 

 

Souttert met aartappelkors

  • Gepubliseer op Sondag, 08 Julie 2018 19:05
  • Trefslae: 35

 

 RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

 Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregteis verskaf

 met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

Souttert met aartappelkors

 

AARTAPPELKORS

3 gaar aartappels, fyngemaak

125 g margarien

1 eier, geklits

375 ml koekmeel

10 ml bakpoeier

Sout na smaak

 

VULSEL

500 g ham, gekap

500 g cheddarkaas, gerasper

280g (1 blikkie) Weense worsies in stukkies gesny

2 gekookte eiers, gekap

1 klein ui, gerasper

5 ml mosterdpoeier

10 ml gekapte pietersielie

2 eiers, geklits

250 ml melk

Ekstra gerasperde kaas na smaak

 

Metode:

1. KORS: Meng al die korsbestanddele en smeer dit egalig in 'n gesmeerde oondvaste tertbak.

2. VULSEL: Meng al die vulselbestanddele, behalwe die ekstra kaas. en skep dit in die kors. Strooi die kaas bo-oor.

3. Bak die tert teen n halfuur lank teen 180 °C of tot gaar en gestol.

 

 

 

Norma se Kerrie

  • Gepubliseer op Vrydag, 15 Junie 2018 08:50
  • Trefslae: 57

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch” is

verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Annatjie Melck

 

Norma se Kerrie

 

JY HET NODIG

3 E (45 ml) botter

4 uie, in ringe gesny

4 knoffelhuisies, fyngekap

1 groot rooi soetrissie, ontpit en in repe gesny

1 groot geel soetrissie, ontpit en in repe gesny

2 t (10 ml) sout

2 t (10 ml) borrie

1 E (15 ml) kerriepoeier

2 kg lamsvleis (500 g nek, 500 g rib en 1 kg skouer, in blokkies gesny)

1 x 410 g-blikkie tamaties, gekap

1 k (250 ml) sultanas

2 t (10 ml) fyn gemmer

½ t (2.5 ml) fyn kruinaeltjies

1 t (5 ml) fyn kaneel

½ t (2.5 ml) gemengde kruie

1 E (15 ml) fyn komyn (jeera)

½ t (2.5 ml) koljander

4 kardemompeule, gekneus

2 t (10 ml) fyn anys

1 klein handvol vars kerrieblare

1 x 400 ml-blikkie klappermelk

 

MAAK DAN SO

1.  Verhit die botter in 'n swaarboomkastrol en braai die uie, knoffel en soetrissies tot die uie deurskynend is (nie bruin nie).

2.  Roer die sout, borrie en kerriepoeier deur die uiemengsel en braai vir 2 minute oor lae hitte.

3.  Voeg die res van die bestanddele by en laat vir 1½ uur stadig prut tot die vleis sag is.  Roer af en toe. 

4.  Voeg bietjie warm water by indien die sous te min is.

5.  Bedien saam met witrys.

 

MY MA HET GESÊ

Groen kardemompeule is beter om te gebruik as bruin kardemompeule.

Die vars kerrieblare bring die geur van die dis uit.

Floria se malvapoeding

  • Gepubliseer op Woensdag, 30 Mei 2018 06:46
  • Trefslae: 95

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Laat die Potte Sing” is verskaf met

komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Marlise Scheepers.

 

 

Floria se malvapoeding

 

JY HET NODIG

4 k koekmeel

2 k suiker

4 e botter

2 e appelkooskonfyt

2 t koeksoda

4 eiers

2 e bruinasyn

 

STROOP

2½ k suiker

4 k melk

1 k room

2 t vanieljegeursel

1 k water

 

MAAK DAN SO

Voorverhit die oond tot op 180ºC en smeer 'n oondpan.

Meng die meel en suiker en hou eenkant.

Meng die botter en appelkooskonfyt en klits tot romerig.

Voeg die eiers by en meng goed.

Voeg die droë bestanddele by die eiermengsel en meng goed.

As die beslag nog baie styf is, kan jy melk byvoeg om dit meer loperig te maak.

Voeg die koeksoda en die asyn saam by die mengsel en roer dit deeglik deur.

Skep die beslag in die voorbereide oondpan en bak vir ongeveer 30 minute tot goudbruin.

Maak die stroop terwyl die poeding bak.

Vir die stroop:  Meng al die bestanddele saam en verhit tot kookpunt terwyl jy aanhoudend roer.

Hou die stroop eenkant, maar hou dit warm.

Verwyder die poeding uit die oond sodra dit klaar gebak is en steek 'n paar gaatjies in die die poeding met 'n sosatiestokkie - sodat die stroop lekker kan intrek.

Giet die stroop oor die poeding en laat staan vir 'n paar minute voor jy dit met roomys bedien.

Denningvleis (Rooivleis)

  • Gepubliseer op Woensdag, 01 Augustus 2018 19:28
  • Trefslae: 33

 

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “Gunsteling Suid-Afrikaanse kos” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

 

 

Denningvleis (Rooivleis)

4-5 PORSIES

 

30 ml (2e) tamaryn

60 ml (4e) kookwater

5 aartappels, geskil en in blokke gesny

CLOVER Mooi River-botter

3 uie, gekap

6 knoffelhuisies, fyngemaak

1 kg skaapvleis, in blokkies gesny

2 ryp tamaties, in blokkies gesny

5 ml (1t) sout

5 wonderpeperkorrels

5 kruie naeltjies

3 lourierblare

30 m (2e) sojasous

10 peperkorrels

125 ml (1/2 k) kookwater

Knippie neutmuskaat

 



 

Metode:

1. Wee die tamaryn in die 60 ml (4e) kookwater.

2. Kook die aartappels in soutwater tot halfpad gaar. Dreineer en hou dit een kant.

3. Smelt genoeg botter indien nodig in n groot swaarboomkastrol en braai die uie en knoffel tot sag.Skep dit uit en hou eenkant.

4. Smelt nog botter indien nodig en braai die vleisblokkies in sarsies tot bruin. Skep al die vleis, die ui en knoffel terug in die kastrol.

5. Voeg die sout, wonderpeperkorrels, naeltjies, lourierblare, sojasous en peperkorrels by en roer deur.

6. Gooi die tamaryn en 125 ml (1/2 k) kookwater by en laat kook dit nog n halfuur lank.

7. Gooi die aartappels by en laat kook nog n halfuur lank.

8. Strooi neutmuskaat bo-oor net voor opdiening

9. Sit dit voor saam met geelrys.

 

 

Groenboontjiegereg

  • Gepubliseer op Vrydag, 20 Julie 2018 15:40
  • Trefslae: 31

 RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

 Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekos-geregteis verskaf

 met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

Groenboontjiegereg

 

1 kg groenboontjies, gekerf

2 uie, gekap

250 g spekvleis, gesnipper

250 g sampioene, gekap

750 ml dik witsous

200 g (1 pakkie) bacon kips, fyngemaak

250 ml gerasperde kaas

 

 

 

Metode:

 

1. Kook die boontjies in soutwater tot net gaar.

2. Braai die uie, spek en sampioene saam.

3. Meng al die groente, die spek, witsous en beskuitjies en skep dit in n gesmeerde oondvaste bak.

4. Strooi die kaas oor en bak dit 20 minute tot n halfuur lank teen 180 °C

 

 

Gestolde drielaagslaai

  • Gepubliseer op Dinsdag, 10 Julie 2018 17:16
  • Trefslae: 39

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

 Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekos-geregteis verskaf

 met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

Gestolde drielaagslaai

 

WORTELLAAG

80 g (1 pakkie lemoengeur jelliepoeier

250 ml kookwater

250 ml fyngerasperde wortels

 

PYNAPPELLAAG

80 g (1 pakkie) pynappelgeur jellie poeier

250 ml kookwater

410 g (1 blik) fyn pynappel, gedreineer

250 ml gerasperde cheddarkaas

205 g geroomde maaskaas

 

 

 

BEETLAAG

80 g (1pakkie) kersiegeur jelliepoeier

250 ml kookwater

250 ml gerasperde gaar beet

 

 

Metode:

 

1.  WORTELLAAG: los die jellie op in die kookwater, voeg die wortel by en laat stol dit in ring vorm.

2.  PYNAPPELLAAG: los die jellie op in die kookwater. Laat dit afkoel en voeg dan die pynappel, kaas en maaskaas by. Skep dit bo-op die gestolde wortellaag

3.  BEETLAAG: los die jellie op in die kookwater. Laat dit afkoel en voeg dan die beet by. Skep dit op die gestolde pynappellaag. Laat dit oornag in die yskas oornag in die yskas staan om heeltemal te stol.

4. Keer die slaai op n mooi bord uit en garneer dit met wortelrepies

 

 

 

Patats in lemoensous

  • Gepubliseer op Sondag, 08 Julie 2018 19:21
  • Trefslae: 47

 RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

 Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekos-geregteis verskaf

 met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

Patats in lemoensous

 

8 middelslag-patats

 

LEMOENSOUS

500 ml lemoensap

125 ml bruinsuiker

125 ml pitlose rosyne

30 ml vlapoeier

5 ml gerasperde lemoenskil

2 ml sout

 

Metode:

 

1. Kook die patats met skil en al. laat dit afkoel en trek die skille af. Sny die patats in skywe en rangskik dit in n gesmeerde oondvaste bak.

2. Kook die bestanddele vir die sous saam tot dit verdik

3.  Gooi die sous oor die patats en bak dit n halfuur lank teen 180°C.



VARIASIE: Voeg 25 ml botter en 80 ml sjerrie by die sous

 

 

 

Rooikool met appel

  • Gepubliseer op Sondag, 08 Julie 2018 18:59
  • Trefslae: 38

 RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

 Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekos-geregteis verskaf

 met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

Rooikool met appel

 1 kop rooikool

 250 ml kookwater

 7 ml sout

 3 groot Granny Smith-appels

 60 ml bruinsuiker

 60 ml asyn

 45 ml botter

 7 ml koekmeel

 1 ml peper

 

 

 

Metode:

 

1. Sny die kool in kwarte, verwyder die stonk en kerf die kool fyn. Kook dit 10 minute lank in soutwater of tot die kool sagter voel.

2. Ontpit en skil die appels en sny dit in skywe. Voeg dit by die kool en kook dit 10 minute lank.

3. Voeg die res van die bestanddele by en verhit dit tot deurwarm.

 

 

 

 

Maklike Kaiingpotbrood

  • Gepubliseer op Vrydag, 15 Junie 2018 08:49
  • Trefslae: 58

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Sop- en Broodgeregte” is verskaf met

komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

Maklike kaiingpotbrood

1 GROOT BROOD

 

1 kg witbroodmeel

4 x 250 ml semels

10 ml (2 t) sout

10 ml (2 t) suiker

1 x 10 g-pakkie kitsgis

4 x 250 ml louwarm water

45 ml (3 E) kanola-olie

15 ml (1 E) asyn

500 ml (2 k) uitgebraaide kaiings

 

Metode:

1.  Voorverhit die oond tot 200ºC en smeer 'n ronde ysterpot met olie.

2.  Meng die meel, semels, sout en gis saam in 'n groot mengbak.

3.  Meng die water, olie en asyn saam en voeg dit by die meelmengsel.  Die deeg word nie geknie nie, so dit moet redelik slap wees.  Voeg nog 'n bietjie louwarm water by indien nodig. 

4.  Roer die kaiings deur dei deeg en skep dit in die voorbereide ysterpot.  Laat die pot op 'n warm plek rus vir 1 uur sodat die deeg kan rys.

5.  Bak die brood vir 1 uur tot gaar of tot 'n toetspen skoon uitkom.