Botterhoender
- Gepubliseer op Sondag, 16 September 2018 21:04
- Trefslae: 2135
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.
Vandag se resep is uit die publikasie “Gunsteling Suid-Afrikaanse kos” is verskaf
met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers
Botterhoender
6-8 PORSIES
2kg hoenderporsies
Marinade
125 ml CLOVER Classic-ongegeurde jogurt
5 ml (1t) gekapte vars knoffel
5 ml (1t) gekapte vars gemmer
Knippie fyn kaneel
2.5 ml(1/2 t) varsgemaalde swartpeper
2.5 ml(1/2t) witpeper
5 ml (1t) sout
5 ml (1t) suurlemoensap
Sous
CLOVER Farmstyle-botter
1 ui , fyngekap
30 ml (2e) tamatiepasta
10 ml (2t) suurlemoensap
Sout na smaak
2.5 ml (1/2t) rooi rissiepoeier
375(1 1/2k) CLOVER-vars room
Fyngekapte koljanderblare
Metode:
1. Plaas die hoenderstukke in n glasbak. Meng die bestanddele vir die marinade saam en giet dit oor. Laat dit oornag in die yskas Staan. Haal die hoenderstukke uit die marinade
2. Smelt genoeg botter in kastrol en braai die hoender in sarsies tot goudbruin.
3. Plaas al die hoenderstukke terug in die kastrol, giet die marinade by en roer die ui,tamatiepuree, tamatiepasta, suurlemoensap, sout en rooi rissiepoeier by.laat kook dit oor matige hitte tot hoender deurgaar is – ongeveer 40 minute.
4. Roer die room by en laat prut dit tot deurwarm.
5. Sit warm voor saam met gekapte koljanderblare en naanbrood.