Gestolde Komkommerslaai
- Gepubliseer op Donderdag, 12 Julie 2018 17:18
- Trefslae: 3974
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.
Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekos-geregte” is verskaf
met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.
Gestolde Komkommerslaai
80 g 1(pakkie) lemmetjiegeur jelliepoeier
190 ml kookwater
60 ml suurlemoensap
2 ml uiesap
190 ml suurroom
250 ml gekapte of gerasperde;
Geskilde komkommer
Metode:
1. Los die jellie op in die kookwater en voeg die suurlemoen- en uiesap.
2. Verkoel dit tot effens gestol. Roer die suuroom en komkommer by.
3. Skep die mengsel in n uitgespoelde vorm en verkoel dit tot gestol.
4. Keer die slaai op n mooi bord uit en garneer dit na smaak.
VARIASIE: Vervang die helfte van die suurroom met mayonnaise.