Pannekoekies met hoendervulsel
- Gepubliseer op Dinsdag, 10 Julie 2018 15:12
- Trefslae: 2890
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.
Vandag se resep is uit die publikasie “Marilyn kuier en kook!” is verskaf
met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.
Pannekoekies met hoendervulsel
Vir die pannekoekies
205 ml koekmeel
5 ml bakpoeier
2 ml sout
2 eiers
250 ml water
10 ml melk
20 ml asyn
60 ml kookolie
Ekstra kookolie om die pannekoekies te bak.
VIR DIE HOENDERVULSEL
2 gaar hoenders, met vurk gepluis
2-3 sprietuie (spring onions), gekap
30 ml rooi soetrissie, ontpit en in klein bokkies gesny
Sout en peper na smaak
Vir die sous
100 ml mayonnaise
15 ml gekapte agurkie (gherkin)
15 ml soetrissiesous (sweet chili-sous)
3 ml gemengde kruie
Metode:
Pannekoekies:
Meng al die bestanddele goed saam en plaas di t in die yskas
Vir ongeveer 25 minute. Verhit n pan, smeer met olie en vul die
Pan met die pannekoekmengsel. Bak aan beide kant tot gaar. Hou eenkant.
Hoendervulsel met sous:
Meng eers al die bestanddele vir die hoendervulsel saam en
Daarna al die bestanddele vir die sous. Meng dan die hoender
en die sous goed saam. Skep die vulsel in die pannekoekies,
rol die vulsel in die pannekoekies, rol die pannekoekies toe en bedien.
"Ligte happies is ideaal vir n piekniek of as julle as gesin dalk gaan kamp."