Sondag, 16 Desember 2018

Pannekoekies met hoendervulsel

  • Gepubliseer op Dinsdag, 10 Julie 2018 15:12
  • Trefslae: 128

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie  “Marilyn kuier en kook!” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

 

Pannekoekies met hoendervulsel

Vir die pannekoekies

205 ml koekmeel

5 ml bakpoeier

2 ml sout

2 eiers

250 ml water

10 ml melk

20 ml asyn

60 ml kookolie

Ekstra kookolie om die pannekoekies te bak.

 

VIR DIE HOENDERVULSEL

2 gaar hoenders, met vurk gepluis

2-3 sprietuie (spring onions), gekap

30 ml rooi soetrissie, ontpit en in klein bokkies gesny

Sout en peper na smaak

 

Vir die sous

100 ml mayonnaise

15 ml gekapte agurkie (gherkin)

15 ml soetrissiesous (sweet chili-sous)

3 ml gemengde kruie

 

Metode:

Pannekoekies:

Meng al die bestanddele goed saam en plaas di t in die yskas

Vir ongeveer 25 minute. Verhit n pan, smeer met olie en vul die

Pan met die pannekoekmengsel. Bak aan beide kant tot gaar.  Hou eenkant.

 

Hoendervulsel met sous:

Meng eers al die bestanddele vir die hoendervulsel saam en

Daarna al die bestanddele vir die sous. Meng dan die hoender

en die sous goed saam. Skep die vulsel in die pannekoekies,

rol die vulsel in die pannekoekies, rol die pannekoekies toe en bedien.

 

"Ligte happies is ideaal vir n piekniek of as julle as gesin dalk gaan kamp."