Sondag, 16 Desember 2018

Beesstertsop

  • Gepubliseer op Sondag, 26 Augustus 2018 23:24
  • Trefslae: 99

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Sop- en Broodgeregteis verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

Beesstertsop

4-6 PORSIES

 

1 beesstert, in die litte geskei en oortollige vet verwyder

5 spekrepies, grof gekap

2 uie, gekap

1 selderystingel, gekap

1 wortel, in skywe gesny

1.5 L warm beesvleisaftreksel

1 bouquet garni

7 ml(1/2 t) sout

Varsgemaalde swartpeper na smaak

30 ml (2E) koekmeel

30 ml (2E) portwyn

30 ml (2t) suurlemoensap

Fyngekapte pietersielie vir garnering

 

 

Metode:

1. Braai die beesstert en spekvleis saam in n verhitte swaarboomkastrol.

2. Voeg die uie, seldery en wortel by en soteer dit effens.

3. Voeg die aftreksel, bouquet garni, sout en varsgemaalde swartpeper by. Plaas die deksel op en laat dit 3-4 uur lank prut.

4. Skep die vet van die sop af indien die sop baie vetterig is. Verwyder die bouguet garni. Skep die vleis uit met n gaatjieslepel en sny dit in stukkies. Skep die fyn vleis weer terug by die sop.

5. Meng die meel met genoeg water om n pasta te vorm. Voeg n bietjie van die warm vloeistof by en roer dan die mengsel by die sop in. Verhit die sop tot kookpunt en roer dit af en toe tot dit verdik. Voeg die portwyn en suurlemoensap by.

6. Garneer me die pietersielie en bedien sop warm.

 

WENK:Die aftreksel kan na stap drie oornag afgekoel word sodat die vetlaag bo-op afgeskep word.