Skaappotjie
- Gepubliseer op Sondag, 29 Julie 2018 21:33
- Trefslae: 2748
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.
Vandag se resep is uit die publikasie “Gunsteling Suid-Afrikaanse kos” is verskaf
metkomplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.
Skaappotjie
CLOVER Mooi River botter
3 uie, in blokkies gesny
10 ml (2t) gekapte vars knoffel
(2 x 200 g pakkies) spek in blokkies gesny
2 kg skaapvleis, in stukke gesny
Handvol vars pietersielie, fyngekap
Sout en peper na smaak
250 ml (1k) water
4 wortels, geskil en in skywe gesny
6 aartappels, geskil en in blokke gesny
500g groenboontjies, in stukkies gesny
375 ml (1k) laatoeswitwyn
250 ml CLOVER-vars room
60g (1 pakkie) sampioensop-poeier
Metode:
1. Smelt genoeg botter in n kastrol en braai die uie en knoffel. Gooi die spek by en braai tot gaar, skep alles uit en hou dit eenkant.
2. Smelt nog botter indien nodig en braai die skaapvleis in sarsies tot bruin.
3. Gooi al die vleis terug in die kastrol. Voeg die pietersielie, sout, peper en water by. Laat prut dit 'n uur lank oor lae hitte
4. Plaas die wortels, aartappels en groenboontjies bo-op die vleis. Giet die wyn bo-oor. Plaas die deksel op en laat prut dit nog 'n uur lank tot die groente sag raak. Voeg die uie en spek by.
5. Meng die room en soppoeier tot glad en giet dit oor die groente. Plaas die deksel op en laat prut nog 20 minute sodat die sous kan verdik.
6. Sit dit warm saam met rys voor.