Woensdag, 14 November 2018

Patats in lemoensous

  • Gepubliseer op Sondag, 08 Julie 2018 19:21
  • Trefslae: 133

 RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

 Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekos-geregteis verskaf

 met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

Patats in lemoensous

 

8 middelslag-patats

 

LEMOENSOUS

500 ml lemoensap

125 ml bruinsuiker

125 ml pitlose rosyne

30 ml vlapoeier

5 ml gerasperde lemoenskil

2 ml sout

 

Metode:

 

1. Kook die patats met skil en al. laat dit afkoel en trek die skille af. Sny die patats in skywe en rangskik dit in n gesmeerde oondvaste bak.

2. Kook die bestanddele vir die sous saam tot dit verdik

3.  Gooi die sous oor die patats en bak dit n halfuur lank teen 180°C.



VARIASIE: Voeg 25 ml botter en 80 ml sjerrie by die sous