-
Gepubliseer op Dinsdag, 10 Julie 2018 15:01
-
Trefslae: 3519
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.
Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch” met komplimente van
LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.
Skaapkop
1 Silwer skoon skaapkop
Sagte skaapvet
Sout
1 silwerskoon, heel skaappens
Tandestokkies
Baksakkie
Metode:
1. Voorverhit die oond tot 180 °C.
2. Smeer die skaapkop aan die buitekant met sagte skaapvet en vryf dit goed in.
3. Strooi sout na smaak oor en probeer 'n bietjie in bek ook strooi.
4. Vou die skaappens om die skaapkop en steek dit met tandestokkies vas.
5. Plaas in n oondpan en bak vir 10 minute. Verlaag die oondtemperatuur na 150 °C en bak dit vir ongeveer 3 uur.
6. Verwyder uit die oond en toets met m sosatiestokkies of die kieste sag is. Indien nie, vou die skaapkop weer toe en bak tot kieste sag is. Wanneer die kieste sag is, bak die kop tot dit goudbruin is en die pensvel bros en krakerig.
7. Skakel die oond af, laat die kop afkoel en sny dit langs die kakebeenlyn oop.
MY MA HET GESÊ
N skaapkop word met knipmes en n klein langsteellepeltjie (om harsings uit te haal) geëet. Sorg ook vir genoeg warm nat lappies.
Varsgebakte brood. Konfyt en goeie rooiwyn komplimenteer hierdie smulkos.
-
Gepubliseer op Sondag, 08 Julie 2018 19:05
-
Trefslae: 2845
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.
Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf
met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.
Souttert met aartappelkors
AARTAPPELKORS
3 gaar aartappels, fyngemaak
125 g margarien
1 eier, geklits
375 ml koekmeel
10 ml bakpoeier
Sout na smaak
VULSEL
500 g ham, gekap
500 g cheddarkaas, gerasper
280g (1 blikkie) Weense worsies in stukkies gesny
2 gekookte eiers, gekap
1 klein ui, gerasper
5 ml mosterdpoeier
10 ml gekapte pietersielie
2 eiers, geklits
250 ml melk
Ekstra gerasperde kaas na smaak
Metode:
1. KORS: Meng al die korsbestanddele en smeer dit egalig in 'n gesmeerde oondvaste tertbak.
2. VULSEL: Meng al die vulselbestanddele, behalwe die ekstra kaas. en skep dit in die kors. Strooi die kaas bo-oor.
3. Bak die tert teen n halfuur lank teen 180 °C of tot gaar en gestol.
-
Gepubliseer op Vrydag, 15 Junie 2018 08:50
-
Trefslae: 1735
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch” is
verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Annatjie Melck
Norma se Kerrie
JY HET NODIG
3 E (45 ml) botter
4 uie, in ringe gesny
4 knoffelhuisies, fyngekap
1 groot rooi soetrissie, ontpit en in repe gesny
1 groot geel soetrissie, ontpit en in repe gesny
2 t (10 ml) sout
2 t (10 ml) borrie
1 E (15 ml) kerriepoeier
2 kg lamsvleis (500 g nek, 500 g rib en 1 kg skouer, in blokkies gesny)
1 x 410 g-blikkie tamaties, gekap
1 k (250 ml) sultanas
2 t (10 ml) fyn gemmer
½ t (2.5 ml) fyn kruinaeltjies
1 t (5 ml) fyn kaneel
½ t (2.5 ml) gemengde kruie
1 E (15 ml) fyn komyn (jeera)
½ t (2.5 ml) koljander
4 kardemompeule, gekneus
2 t (10 ml) fyn anys
1 klein handvol vars kerrieblare
1 x 400 ml-blikkie klappermelk
MAAK DAN SO
1. Verhit die botter in 'n swaarboomkastrol en braai die uie, knoffel en soetrissies tot die uie deurskynend is (nie bruin nie).
2. Roer die sout, borrie en kerriepoeier deur die uiemengsel en braai vir 2 minute oor lae hitte.
3. Voeg die res van die bestanddele by en laat vir 1½ uur stadig prut tot die vleis sag is. Roer af en toe.
4. Voeg bietjie warm water by indien die sous te min is.
5. Bedien saam met witrys.
MY MA HET GESÊ
Groen kardemompeule is beter om te gebruik as bruin kardemompeule.
Die vars kerrieblare bring die geur van die dis uit.
-
Gepubliseer op Woensdag, 30 Mei 2018 06:46
-
Trefslae: 1829
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “Laat die Potte Sing” is verskaf met
komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Marlise Scheepers.
Floria se malvapoeding
JY HET NODIG
4 k koekmeel
2 k suiker
4 e botter
2 e appelkooskonfyt
2 t koeksoda
4 eiers
2 e bruinasyn
STROOP
2½ k suiker
4 k melk
1 k room
2 t vanieljegeursel
1 k water
MAAK DAN SO
Voorverhit die oond tot op 180ºC en smeer 'n oondpan.
Meng die meel en suiker en hou eenkant.
Meng die botter en appelkooskonfyt en klits tot romerig.
Voeg die eiers by en meng goed.
Voeg die droë bestanddele by die eiermengsel en meng goed.
As die beslag nog baie styf is, kan jy melk byvoeg om dit meer loperig te maak.
Voeg die koeksoda en die asyn saam by die mengsel en roer dit deeglik deur.
Skep die beslag in die voorbereide oondpan en bak vir ongeveer 30 minute tot goudbruin.
Maak die stroop terwyl die poeding bak.
Vir die stroop: Meng al die bestanddele saam en verhit tot kookpunt terwyl jy aanhoudend roer.
Hou die stroop eenkant, maar hou dit warm.
Verwyder die poeding uit die oond sodra dit klaar gebak is en steek 'n paar gaatjies in die die poeding met 'n sosatiestokkie - sodat die stroop lekker kan intrek.
Giet die stroop oor die poeding en laat staan vir 'n paar minute voor jy dit met roomys bedien.
-
Gepubliseer op Woensdag, 23 Mei 2018 22:01
-
Trefslae: 1998
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “Laat die Potte Sing” is verskaf
met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Marlise Scheepers.
Oupa se beesstert
JY HET NODIG
4 knoffelhuisies, gekneus
2 selderystokkies, fyngekap
2 groot uie, fyngekap
600 g beesstert
1 e tiemie
1 e pietersielie
2 k Old Brown Sherry
1 k beesvleisaftreksel
3 groot aartappels, in blokkies gesny
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
MAAK DAN SO
Soteer die knoffel, seldery, uie en wortel in jou drukkoker. Haal dit uit en hou eenkant. Bedek die beesstertstukke met 'n bietjie meel en verbruin hulle in die pot.
Gooi 'n bietjie OBS in die pot sodra die vleis gekaramelliseer het sodat die stukkies vleis en groente wat op die bodem van die pot gekaramelliseer het kan loskom.
Voeg die seldery, wortels, ui en knoffel weer by. Voeg dan die tiemie en pietersielie by asook die res van die sjerrie en beesvleisaftreksel. Voeg laastens die aartappels by.
Geur met sout en swartpeper.
Seël die drukkoker en stel die stoofplaat op 'n matige tot hoë hitte.
Laat die pot vir 'n uur en 'n half sy ding doen.
As die vleis nog nie sag genoeg is nie, kan jy dit vir nog 'n halfuur kook.
-
Gepubliseer op Woensdag, 16 Mei 2018 21:53
-
Trefslae: 8254
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch” is
verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Annatjie Melck.
Gepekelde Beestong
JY HET NODIG
1 gepekelde beestong
1 groot ui, gehalveer
1 groot wortel, geskil en in groot stukke gesny
1 raap, geskil en in skywe gesny
1 selderystingel, in stukke gesny
10 heel swartpeperkorrels
6 heel wonderpeperkorrels
1 lourierblaar
MAAK DAN SO
1. Plaas die tong in 'n swaarboomkastrol, bedek met koue water en verhit tot kookpunt. Dreineer die tong en gooi die vloeistof weg. Plaas dit weer in die kastrol en voeg koue water by. Verhit weer tot kookpunt, maar proe aan die water om vas te stel hoe sout dit is, want die watervlak moet nie die tong bedek tensy die tong baie sout is nie.
2. Voeg die res van die bestanddele by en laat die tong vir ± 1½ - 2 uur stadig kook tot sag.
3. Haal die tong uit die kookwater en dompel dit in koue water vir ± 10 minute. Behou die warm water waarin die tong gekook is.
4. Haal die tong uit die koue water en verwyder die vel, beentjies of kliere onder die tong indien nodig.
5. Plaas die skoon tong terug in die kookvloeistof en hou warm.
6. Indien die tong koud bedien word, plaas dit in 'n houer waarin dit net pas en giet die kookvloeistof oor. Laat dit koud word en stol.
7. Indien dit warm bedien word, verhit die tong en kookvloeistof en voeg 200g piekeluie by. Laat dit vir ongeveer 10 minute kook tot die uitjies gaar is.
8. Sny die tong in skyfies en pak dit in 'n oondvaste bak.
9. Voorverhit die oond tot 150ºC.
MY MA HET GESÊ
Maak seker dat die tong nie te sout is nie, so proe aan die kookvloeistof. Moet nie 'n pot sop kook nie; hou die hoeveelheid vloeistof dop
-
Gepubliseer op Donderdag, 26 April 2018 17:17
-
Trefslae: 1706
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “Gunsteling Suid-Afrikaanse kos” is
verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en Clover.
Romerige hoenderpastasop
6 PORSIES
Clover Mooi River-botter
2 uie, gekap
3 selderystingels, fyngekap
2,5 ml (½ t) gedroogde tiemie
3 wortels, geskil en in blokkies gesny
1,5 liter (6 k) hoenderaftreksel
2 lourierblare
4 takkies vars pietersielie
sout en peper na smaak
1 heel hoender van 2,5 kg
ongeveer 500 ml (2 k) water
250 ml (1 k) rou pasta van jou keuse
5ml (1 t) mielieblom
250 ml (1 k) Clover-vars room
Metode:
1. Smelt genoeg botter in 'n kastrol en braai die uie, seldery en tiemie saam tot die uier sag is.
2. Voeg die wortels, hoenderaftreksel, lourierblare, pietersielie, sout en peper by.
3. Plaas die hoender ook in die kastrol. Voeg die water by en sorg dat die hoender net-net bedek is. Plaas die kastrol se deksel op en laat kook die sop vir 2 ure.
4. Haal die lourierblare, pietersielie en die hoender versigtig uit. Gooi die lourierblare en pietersielie weg.
5. Breek die hoender in stukke en vlok die hoendervleis. Gooi al die oortollige goed soos die bene en velle weg.
6. Skep die hoendervleis terug in die warm aftreksel en roer die pasta by.
7. Laat kook die nou sonder die deksel vir 30 min of tot die pasta amper sag is.
8. Meng die mielieblom met 'n klein bietjie water tot 'n gladde pasta. Roer dit by die warm sop en laat dit minute lank kook sodat die sop kan verdik.
9. Giet die room by die sop. Laat dit deurwarm word en sit die sop warm voor soos verkies.