Maandag, 20 September 2021

Komkommer-en-Tamatie Sambal

  • Gepubliseer op Donderdag, 31 Mei 2018 14:56
  • Trefslae: 1543

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch” is

verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Annatjie Melck

 

 

Komkommer-en-Tamatie Sambal

 

JY HET NODIG

1 groot Engelse komkommer

1 groot tamatie

2 t (10 ml) sout

3 E (45 ml) witasyn

2 t (10 ml) suiker

2 groen brandrissies, ontpit en fyngekap

4 E (60 ml) fyngekapte vars koljanderblare

 

MAAK DAN SO

1.  Skil die komkommer, verwyder die saad en rasper dit grof.  Strooi ekstra sout oor die komkommer en laat dit vir 10 minute staan.

2.  Sny die tamatie in die helfte, verwyder die saad en kap dit fyn.

3.  Dreineer die vog in die komkommer gevorm het en maak die komkommer droog op kombuispapier. 

4.  Voeg die fyngekapte tamatie by die komkommer en meng.

5.  Meng die sout, asyn, suiker, brandrissie en koljanderblare saam en giet dit oor die komkommer-en-tamatie-mengsel.  Skep in 'n geskikte slaaibak en bedien.

 

MY MA HET GESÊ

Bedien met masala-vis, bredie of kerrie