Saterdag, 18 Augustus 2018

Oupa se beesstert

  • Gepubliseer op Woensdag, 23 Mei 2018 22:01
  • Trefslae: 97

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Laat die Potte Sing” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Marlise Scheepers.

 

 

Oupa se beesstert

JY HET NODIG

4 knoffelhuisies, gekneus

2 selderystokkies, fyngekap

2 groot uie, fyngekap

600 g beesstert

1 e tiemie

1 e pietersielie

2 k Old Brown Sherry

1 k beesvleisaftreksel

3 groot aartappels, in blokkies gesny

sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

 

MAAK DAN SO

Soteer die knoffel, seldery, uie en wortel in jou drukkoker.  Haal dit uit en hou eenkant.  Bedek die beesstertstukke met 'n bietjie meel en verbruin hulle in die pot.

Gooi 'n bietjie OBS in die pot sodra die vleis gekaramelliseer het sodat die stukkies vleis en groente wat op die bodem van die pot gekaramelliseer het kan loskom.

Voeg die seldery, wortels, ui en knoffel weer by. Voeg dan die tiemie en pietersielie by asook die res van die sjerrie en beesvleisaftreksel. Voeg laastens die aartappels by.

Geur met sout en swartpeper.

Seël die drukkoker en stel die stoofplaat op 'n matige tot hoë hitte.

Laat die pot vir 'n uur en 'n half sy ding doen.

As die vleis nog nie sag genoeg is nie, kan jy dit vir nog 'n halfuur kook.