Donderdag, 13 Desember 2018

Kerrievleissamoesas

  • Gepubliseer op Dinsdag, 10 April 2018 17:15
  • Trefslae: 234

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Gunsteling Suid-Afrikaanse kos” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en Clover.

 

Kerrievleissamoesas

4 -6 Porsies

 

groot klont CLOVER

25 ml (5 t) mielieblom

Mooi River-botter

1  sirkel CLOVER- fetakaas gekrummel

1  ui, fyngekap

250 g  beesmaalvleis

250 g (½ rol) fillodeeg

10 ml (2t) matige kerriepoeier

250 g (½ blok) CLOVER Farmstyle -botter, gesmelt

5 ml ( 1 t) borrie

5ml (1 t) sout

750 ml (1 bottel) kanola-olie vir braai

 

 

Metode:

 

1. Smelt die botter en braai die ui tot sag. Voeg die maalvleis by en braai dit tot amper gaar.

2. Voeg die kerriepoeier,  borrie, sout en mielieblom by. Braai tot die maalvleis heeltemal gaar is . Laat dit effens afkoel en roer die fetakaas by.

3. Sny die fillodeegvelle in vyf tot ses eweredige repe van ongeveer 5 cm tot 7 cm wyd.

4 . Verf een filloreep met gesmelte botter. Plaas 'n tweede filloreep bo-op en verf dit ook met botter.

5. Skep ongeveer 15 ml (1 e) maalvleismengsel in die onderste regterhoek. Vou dan die onderste regterkantste punt oor die vulsel om 'n driehoek te vorm.

6. Hou aan om die deeg oor te vou tot net die punt van die deeg oorbly. Verf 'n bietjie water aan die punt van die fillodeeg en druk dit vas.

7. Herhaal die proses met die oorblywende bestanddele. Hou die samoesas toe onder 'n klam vadoek om te voorkom dat die fillodeeg uitdroog .

8. Verhit olie en braai die samoesas in sarsies vir 3 tot 5 minute tot goudbruin.

Draai die samoesas gereeld om .

9. Skep dit met 'n gleuflepel uit en plaas dit op kombuispapier om die oortollige

olie te absorbeer.