-
Gepubliseer op Vrydag, 26 Januarie 2018 13:20
-
Trefslae: 3100
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch” is verskaf
met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Annatjie Melck.
Sagopoeding
6 – 8 porsies
Jy het nodig:
200 ml sago
1 ½ k (375 ml) melk
1 k (250 ml) room
½ k (125 ml) bruinsuiker
2 E (30 ml) botter
½ t (2,5 ml) fyn kaneel
‘n knippie sout
2 eiers, liggies geklits
1 x 385 g-blikkie kondensmelk
Appelkooskonfyt
Maak dan so:
Week die sago oornag in die melk.
Voorverhit die oond tot 200ºC en smeer ‘n oondvaste bak met botter.
Meng die sago, melk, room, suiker, botter, kaneel en sout saam in ‘n kastrol en verhit dit stadig tot kookpunt. Roer gereeld om te voorkom dat dit aanbrand.
Laat dit oor lae hitte liggies prut tot die mengsel verdik. Roer gereeld. Verwyder van die hitte en laat dit effens afkoel.
Klits die eiers goed en vou dit saam met die kondensmelk met ‘n houtlepel by die poeding in.
Skep in die voorbereide bak en bak dit vir 20 – 30 minute tot goudbruin.
Strooi kaneel oor en smeer ‘n dun lagie appelkooskonfyt oor. Bedien warm met vla.
My ma het gesê :
Die geheim van die resep is die eiers wat heeltemal skuimerig geklits word, want die gebakte poeding is dan amper so lig soos ‘n soufflé.
-
Gepubliseer op Dinsdag, 16 Januarie 2018 17:21
-
Trefslae: 2119
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch” is verskaf met
komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Annatjie Melck.
Broodpoeding
Jy het nodig:
4 eiers
2 E (30 ml) suiker
3 ½ k (875 ml) melk
6 snye witbrood, dun gesmeer met botter
¼ k (60 ml) room
1 t (5ml) vanieljegeursel
2 t (10ml) brandewyn
‘n knippie sout
‘n knippie fyn neutmuskaat
½ k (125ml) sultanas
Maak dan so:
1. Voorverhit die oond tot 180ºC en smeer ‘n oondvaste bak.
2. Klits die eiers, suiker en melk goed saam in 'n mengbak.
3. Voeg die room, vanieljegeursel, brandewyn, sout en neut by en klits deur.
4. Pak die gesmeerde snye brood in lae in die voorbereide bak en strooi die sultanas tussen die lae brood.
5. Giet die eiermengsel oor die brood en sultanas. Laat dit vir minute week.
6. Plaas die oondvaste bak in 'n waterbad en bak die poeding vir 40-60 minute tot die poeding gestol het.
My ma het gesê :
'n Goeie manier om ou brood te verwerk en die korsies kan afgesny word indien verkies.
-
Gepubliseer op Donderdag, 21 Desember 2017 10:18
-
Trefslae: 1880
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “50 Sop- en Broodgeregte” is verskaf met komplimente van
LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.
Knoffel-en-tamatie-focaccia
1 Groot of 2 Middelslag-brode
25 g droë gis
330 ml (1 1/3 k) louwarm water
45 ml (3 E) olyfolie
420 g witbroodmeel
250 g (475 ml) polenta
30 ml (2 E) sout
30 ml (2 E) polenta, ekstra
1 x 250 g-bakkie kersietamaties
3 knoffelhuisies, fyngekap
1 wiel fetakaas, gekrummel
Metode :
Meng die gis, louwarm water en olie saam in ‘n mengbak en laat dit vir 10 – 15 minute rus tot dit skuimerig is.
Meng die meel, polenta en sout saam in ‘n aparte mengbak en maak ‘n holte in die middel. Giet die gismengsel in en meng tot dit ‘n deeg vorm.
Knie die deeg op ‘n meelbestrooide oppervlak vir 10 – 15 minute tot glad en elasties.
Smeer ‘n mengbak met olyfolie, plaas die deeg in en bedek die bak met kleefplastiek. Laat die deeg vir ten minste 1 uur op ‘n warm plek rys tot dubbel die volume.
Voorverhit die oond tot 180ºC en spuit ‘n bakplaat.
Knie die deeg af en rol dit uit in ‘n reghoek wat in die bakplaat pas. Plaas die deeg in die bakplaat en laat dit vir nog 15 minute rys.
Gebruik jou kneukels om duike in die deeg te druk en sprinkel ‘n bietjie olyfolie oor. Strooi die tamaties, knoffel en fetakaas oor.
Bak vir 15 – 25 minute tot deurgaar. Laat die brood effens afkoel en bedien.
-
Gepubliseer op Vrydag, 08 Desember 2017 09:29
-
Trefslae: 2117
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf met komplimente van
LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte uit die kombuise van die Vrouelandbouvereniging van die Noord-Kaap.
Tamatiebredie
125 g dik repe spek, in blokkies gesny
1 kg lamskenkels of –nek, in porsies gesny
1 hoenderaftrekselblokkie
125 ml kookwater
45 ml sultanas (opsioneel)
1,25 ml brandrissievlokkies
4 selderystingels, gekap
3 middelslag-wortels, geskil en gekap
1 rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
2 middelslag-uie, gekap
1 klein knoffelhuisie, fyngekap
400 g ryp tamaties, geskil en in blokkies gesny
250 ml tamatiepuree
60 ml soeterige witwyn
45 ml suiker
1,5 cm vars gemmer, geskil en fyngerasper
2,5 ml fyn vinkel of komyn
5 ml matige kerriepoeier
1 lourierblaar
Sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
15 ml vars tiemieblare
60 ml blatjang
15 ml fyngekapte vars koljanderblare
Metode:
Verhit ‘n groot swaarboomkastrol en braai die spekblokkies liggies tot dit goudbruin en al die vet uitgebraai is. Skep die spekblokkies met ‘n gleuflepel uit en hou die vet eenkant.
Verhit ‘n bietjie van die vet oor matige hitte en braai die lamsvleis in sarsies bruin. Voeg nog van die vet by indien nodig en wees versigtig dat dit nie aanbrand nie. Skep die bruingebraaide vleis met ‘n gleuflepel uit die kastrol en hou eenkant.
Los die aftrekselblokkie in die kookwater op en voeg die sultanas by.
Braai die brandrissievlokkies vinnig in die kastrol en voeg dan die seldery, wortels, soetrissie, uie en knoffel by. Soteer die groente oor lae hitte tot die uie deurskynend is.
Voorverhit die oond tot 160ºC.
Voeg die tamaties, tamatiepuree, wyn en suiker, gemmer, vinkel of komyn, Kerrie, lourierblaar, sout, peper en tiemie by. Roer dit liggies deur.
Voeg die sultanas en aftreksel by en laat die sous 10 minute lank baie liggies prut.
Skep die vleis in die sous en meng deur.
Bedek die kastrol, plaas in die oond en stowe die bredie 1½ uur lank. Haal die kastrol uit die oond en roer die blatjang deur. Voeg nog sout en peper by indien nodig.
Bedek die kastrol weer en stowe die bredie vir nog ‘n halfuur of tot die vleis sag is. Haal die deksel af en stowe dit nog ‘n halfuur.
Strooi die gekapte koljanderblare oor die bredie en sit dit saam met rys voor.
-
Gepubliseer op Dinsdag, 28 November 2017 21:24
-
Trefslae: 1856
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers
en is 'n samestelling van resepte uit die kombuise van die Vrouelandbouvereniging van die Noord-Kaap.
Ryk Sjokoladeblokkies
300 g malvalekkers
125 g margarine of botter
25 ml water
200 g (1 plak) donker sjokolade, in blokkies gebreek
200 g (1 pak) Romany Creams, gekap
100 g glanskersies, gesny
100 g neute, gekap
200 g (1 plak) donker sjokolade, in blokkies gebreek
15 ml kookolie
Metode:
Verhit die malvalekkers, margarine of botter en water stadig saam tot die malvalekkers gesmelt het.
Roer 200 g sjokoladeblokkies by die malvalekkers. Roer die koekies, kersies en neute by.
Druk die mengsel vas in ‘n bak van 25 cm x 30 cm wat met bakpapier uitgevoer is. Smelt die tweede hoeveelheid van die sjokoladeblokkies
in ‘n mikrogolf of dubbelkastrol oor kookwater.
Roer die olie by en gooi dit oor die koekielaag. Laat dit oornag stol en sny dit in klein blokkies.
-
Gepubliseer op Donderdag, 23 November 2017 10:55
-
Trefslae: 2197
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “Marilyn kuier en kook!” is verskaf met komplimente van
LAPA Uitgewers en die skryfster Marilyn Gantana.
Gesonde rysslaai
Genoeg vir 6 – 8
375 ml langkorrelrys
200 g-pakkie spekvleis, in blokkies gesny
60 ml suurlemoensap
80 ml olyfolie
5 ml fyngekapte vars knoffel
5 ml fyngekapte vars pietersielie
1 ml varsgemaalde swartpeper
1 ml sout
Knippie brandrissievlokkies
500 ml fyngekapte spinasieblare
1 rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
½ Engelse komkommer, in blokkies gesny
3 sprietuie, gekap
125 ml ontpitte swart olywe, gekap
250 ml gekrummelde fetakaas
Metode :
Kook die rys in soutwater tot gaar. Dreineer en hou eenkant.
Braai die spekvleis in ‘n pan tot gaar en bros. Skep dit uit op kombuispapier sodat die oortollige olie kan dreineer.
Klits die suurlemoensap, olie, knoffel, pietersielie, peper, sout en brandrissievlokkies in ‘n groot mengbak.
Voeg die gaar rys by die sous en meng dit liggies deur. Voeg die spinasie by en meng deur.
Voeg die res van die bestanddele by die slaai en meng deur. Laat die slaai vir ongeveer 10 minute staan, meng dit weer deur en bedien.
-
Gepubliseer op Woensdag, 08 November 2017 20:17
-
Trefslae: 1875
-
Druk
-
E-Pos
RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers
Vandag se resep is uit die publikasie “Marilyn kuier en kook!” is verskaf met komplimente van
LAPA Uitgewers en die skryfster Marilyn Gantana
Drieboneslaai
Genoeg vir 4
1 x 410 g-blikkie groenbone
1 x 410 g-blikkie rooi nierbone
1 x 400 g-blikkie kekerertjies
1 rooi ui, in fyn skyfies gesny
1 groen soetrissie, in klein blokkies gesny
Sap en fyngerasperde skil van
1 suurlemoen
5 ml bruinsuiker
5 ml fyngekapte vars knoffel
5 ml fyngerasperde vars gemmer
5 ml gerookte paprika
125 ml wynasyn
125 ml olyfolie
Sout en varsgemaalde swartpeper
15 ml fyngekapte vars pietersielie
Metode:
Dreineer die bone en kekerertjies en spoel dit goed af. Hou eenkant.
Meng die ui, soetrissie, suurlemoensap, -skil, suiker, knoffel, gemmer en paprika saam in ‘n mengbak. Voeg die boontjies en ertjies by en roer liggies deur.
Meng die asyn en olyfolie en giet dit oor die slaai. Roer die slaai liggies deur.
Geur na smaak met sout en peper. Strooi die pietersielie oor en bedien.
·
Wenk : Maak die slaai ‘n dag of twee voor die tyd en hou dit in die yskas. Die geure meng en die slaai word net lekkerder!