Woensdag, 17 Oktober 2018

Souttert met aartappelkors

  • Gepubliseer op Sondag, 08 Julie 2018 19:05
  • Trefslae: 86

 

 RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

 Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregteis verskaf

 met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

Souttert met aartappelkors

 

AARTAPPELKORS

3 gaar aartappels, fyngemaak

125 g margarien

1 eier, geklits

375 ml koekmeel

10 ml bakpoeier

Sout na smaak

 

VULSEL

500 g ham, gekap

500 g cheddarkaas, gerasper

280g (1 blikkie) Weense worsies in stukkies gesny

2 gekookte eiers, gekap

1 klein ui, gerasper

5 ml mosterdpoeier

10 ml gekapte pietersielie

2 eiers, geklits

250 ml melk

Ekstra gerasperde kaas na smaak

 

Metode:

1. KORS: Meng al die korsbestanddele en smeer dit egalig in 'n gesmeerde oondvaste tertbak.

2. VULSEL: Meng al die vulselbestanddele, behalwe die ekstra kaas. en skep dit in die kors. Strooi die kaas bo-oor.

3. Bak die tert teen n halfuur lank teen 180 °C of tot gaar en gestol.