Maandag, 20 September 2021

Boeliebief-en-mielie-flapjacks

  • Gepubliseer op Maandag, 07 Mei 2018 16:59
  • Trefslae: 1168

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Marilyn kuier en kook!” is verskaf met komplimente van LAPA Uitgewersen en die skryfster Marilyn Gantana

 

 

 

 

Boeliebief-en-mielie-flapjacks

Genoeg vir 6 - 8

 

500 ml koekmeel

10 ml bakpoeier

2 ml sout

5 ml suiker

1 eier, geklits

200 ml melk

25 ml gesmelte botter of kookolie

125 ml suikermielies (sweet corn)

125 ml boeliebief (corned beef), in blokkies gesny

 

Metode:

1.  Sif die meel, bakpoeier, sout en suiker saam.

2. Klits die eier, melk en botter of olie saam.  Maak 'n holte in die meelmengsel en voeg die vloeistofmengsel geleidelik by. Meng goed.

3. Voeg nou die boeliebief en mielies by en meng liggies.

4. Skep lepels vol van die deegmengsel in 'n lig-gesmeerde warm pan.  Draai die koekies om sodra daar lugblasies op die bokant vorm. 

5. Braai albei kante tot ligbruin en bedien met tamatie, blaarslaai en komkommer.

 

Wenke:

* Jy kan die boeliebief met wors of oorskietvleis vervang

* Vir die soettand, laat die boeliebief en mielies weg vir gewone flapjacks as 'n nagereg.  Bedien warm met heuning, room, appelkooskonfyt of gouestroop.