Dinsdag, 23 April 2019

Pampoenkoekies

  • Gepubliseer op Vrydag, 15 Junie 2018 08:50
  • Trefslae: 361

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch” is

verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Annatjie Melck

 

 

 

Pampoenkoekies

 

JY HET NODIG

1 groot eier, geklits

1 k (250 ml) gaar, koue pampoen, fyngemaak

1 k (250 ml) koekmeel

2 t (10 ml) bakpoeier (hoogvol teelepels)

'n knippie sout

sonneblomolie vir vlakbraai

suiker en fyn kaneel na smaak, gemeng

 

MAAK DAN SO

1.  Meng die eier en pampoen in 'n mengbak.

2.  Sif die droë bestanddele saam en meng dit deeglik met die pampoenmengsel.

3.  Verhit die olie in 'n swaarboompan en skep lepels vol van die mengsel in warm olie.  Braai die koekies tot daar gaatjies vorm aan die bokant.  Draai die koekies om en braai verder tot gaar. 

4.  Skep die koekies uit en dreineer op kombuispapier.  Skep dit in 'n opdienbak en strooi die suiker en kaneel oor.  Stip met 'n bietjie botter.  Herhaal tot die mengsel opgebruik is.

 

MY MA HET GESÊ

Oondbak die pampoen in foelie om te voorkom dat die pampoen te waterig is.