• 89.3 en 99.3fm
    Jou stasie van keuse
  • Jou nommer een stasie
    Luistergenot vir oud en jonk
  • Van Toeka tot Nou
    Die stasie net vir Jou
  • Die beste van die 80's, 90's en nou
    Jou stasie van Keuse
  • Die beste toeka treffers
    Vir oud en Jonk
  • By die see of op Reis
    By CFM is jy tuis

 TEL: 021 200 2637

 info@caledonfm.co.za

Woensdag, 26 Junie 2019

Nou op die Lug

Radio
Program:Deurnag Musiek
Broadcaster:Radio
00:00 - 05:00

Anne-Marie Burger

Anne-Marie Burger

Ek is die gelukkigste mens wat ek ken.  Gebore in Groblersdal, groot geword in Pongola, koshuis-brak op Hoërskool in Vryheid. My nooiensvan is Mong - seker maar die rede waarom ek vroeg getroud is en toe later geskei is. Ek is getroud met Ben, my hart se punt. Ons het vyf kinders. Myne Elri(28), Jonelle(25), syne Monique(32), Riana(28) en Johan(26). Hulle is almal ons sin! Ons het die beste skoonseuns en skoondogter denkbaar! Waldo, Lourens, Bernard, Barend en Machele. Die kinders is oral. Gelukkig het ons van hulle hier by ons in Struisbaai. Die ander is in New Zealand, VSA en Pretoria. Ek was 'n PUK vir 'n rukkie, het 'n kleuterskool gehad. Het in die motorhandel beland waar ek 'n smous en verkoopsbestuurder was. Later vlootverkope by Nissan SA. Ek is "hoog" op die lewe. Vertikaal en bo-gronds nadat ek op 16 moes hoor ek het nie baie tyd oor nie. Vandag het ek 'n paar lang-naam siektes en is op baie sterk medikasie, ondanks die doodsvonnis is ek met Jesus se genade hier. Ek lees graag, my radio is altyd aan en ek probeer maar al wat "art" en "craft" is. Ek is 'n "cheer leader" vir huwelike, kinders, vroue, diere en gelukkig-wees. CFM het my lewe gered nadat ek medies ongeskik verklaar is om te werk.

Wat gebeur waar

Ma Di Wo Do Vr Sa So
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

CFM FACEBOOK

Nuutste Resepte

Ghoelasjsop

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf

Met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers

 

 

 

Ghoelasjsop

6-8 porsies

 

1 kg dikrib

45 ml (3E) kanola-olie

2 uie, fyngekap

2 Knoffelhuisies, fyngekap

20 ml (4T) gerookte paprika

15 ml (1t) suiker

30 ml (2e) tamatiepasta

250 ml (1k) rooiwyn

2.25 L beesvleisaftreksel

4 wortels, geskil en in skyfies gesny

4 ryp tamaties, skil en gekap

1 bouquet garni

5 ml (1t) sout

5 ml (1t) varsgemaalde swartpeper

1 rooi soetrissie, ontpit en repies gesny

125 ml (1/2 k) room

 

Metode:

1. Sny enige sigbare vet van die vleis af en sny die vleis dan in blokkies van 2.5 cm.

2. Verhit die olie in n swaarboomkastrol en soteer die uie en knoffel vir ongeveer 5 minute tot sag en deurskynend is.

3. Voeg die blokkies vleis by die uie en braai dit effens.

4. Roer die paprika deur die vleis en maak seker dat uie en vleis goed daarmee bedek is.

5. Roer meel, suiker, tamatiepasta, rooiwyn en aftreksel deur die vleismengsel.

6. Voeg die wortels, tamaties, bouquet garni, sout en swartpeper by. Verhit die sop tot kookpunt, plaas die deksel op en laat dit vir ongeveer 2uur liggies prut tot die vleis sag is.

7. Blansjeer die soetrissierepies en voeg twee-derdes van die repies by die sop. Laat die sop vir nog 15 minute prut.

8. Verwyder die bouquet garni uit die sop en roer die room deur. Garneer met die oorblywende soetrissierepies en bedien dadelik.