• 89.3 en 99.3fm
    Jou stasie van keuse
  • Jou nommer een stasie
    Luistergenot vir oud en jonk
  • Van Toeka tot Nou
    Die stasie net vir Jou
  • Die beste van die 80's, 90's en nou
    Jou stasie van Keuse
  • Die beste toeka treffers
    Vir oud en Jonk
  • By die see of op Reis
    By CFM is jy tuis

 TEL: 021 200 2637

 info@caledonfm.co.za

Donderdag, 22 Februarie 2018

Nou op die Lug

Landbou Radio
Program:Landbou Radio
Broadcaster:Landbou Radio
06:15 - 07:00

Sharon Brink

Sharon Brink

Enige iemand wat my ken sal weet dat die natuur baie naby aan my hart lê.  Ek was al sedert ek bykans 30 jaar gelede hier in die Overberg (Bredasdorp) kom vestig het, betrokke by die plaaslike tak van die Botaniese Vereniging van SA totdat ek my aandag na radio gedraai, hier kon ek makliker die boodskap van bewaring oordra.

Fotografie was ook van kleins af ‘n groot belangstelling en niks gee my meer plesier as om die natuurprag van ons area via my fotos met almal te kan deel nie.  Diere speel ook 'n groot rol in my lewe en daar is altyd 'n 'viervoet' wat naby is.

Die gemeenskap is ook vir my baie belangrik en behalwe werk vir die Rooikruis waar ek vir baie jare noodhulp gedoen het, het ek ook radiowerk gedoen om sodoende die gemeenskap beter te kan dien.

My wederhelfte ondersteun my ook in alles wat ek aanpak en julle sal hom leer ken as die Musicman.

Wat gebeur waar

Ma Di Wo Do Vr Sa So
3
Datum : 2018-02-03

CFM FACEBOOK

Nuutste Resepte

Souskluitjies

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Vinnig en Maklik - Resepte uit Vrouekeur 3”

is goedgunstig verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Marlo Carstens

 

Souskluitjies

6 porsies

 

Kluitjies

60 ml (4 e) koekmeel

10 ml (2 t) bakpoeier

Knypie sout

30 ml (2 e) botter

30 ml (2 e) suiker

1 ekstragroot eier

30 ml (2 e) melk

 

Sous

750 ml (3 k) kookwater

Knypie sout

2,5 ml ( ½ t) fyn kaneel

45 ml (3 e) suiker

15 ml (1 e) botter

 

Metode:

 

Kluitjies:

Sif meel, bakpoeier en sout.

Vryf botter by meelmengsel in tot dit soos broodkrummels lyk.  Roer suiker by.

Klits eier en melk.  Meng by meelmengsel tot deeg vorm.

 

Sous:

Gooi kookwater en sout in kastrol en hou by kookpunt.

Skep teelepelsvol deeg in water en kook met deksel op vir 10 minute.

Skep kluitjies in gesmeerde oondbak uit.

Voeg kaneel, suiker, botter en nog bietjie water by water in kastrol.  Laat vir 2 minute prut.

Skep sous oor kluitjies.  Sprinkel nog fyn kaneel oor indien verkies en sit warm voor.