Mosselpot

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Laat die Potte Sing” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Marlise Scheepers.

 

Mosselpot

 

600 g mossels

2 e botter

1 rooi ui, fyngekap

3 knoffelhuisies, gekneus

2 k droë

'n handvol gekapte pietersielie

sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

 

Probeer altyd jou bes om vars mossels in die hande te kry.

Skrop die mossels goed en verwyder die baard.

Verhit die botter in 'n kastrol en soteer die ui en knoffel tot die ui deurskynend is.

Voeg die wyn by en direk daarna die mossels.

Draai die mossels na twee minute om in die pot sodat alles met die uie, knoffel, botter en wyn bedek word.

Voeg die pietersielie by.

Sodra die mossels oopgaan, is hulle gaar - gooi enige mossels weg wat nie oopgegaan het nie.

Sit dadelik voor.