Afval

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Koljander, koljander so deur die Bosch” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en die skryfster Annatjie Melck.

 

 

Afval

 

JY HET NODIG

1 silwerskoon skaapkop, ontbeen

1 silwerskoon skaappens

4 silwerskoon skaappootjies (kliere verwyder)

4 - 6 skywe skaapnek

1 groot ui, in ringe gesny

6 groot aartappels, gehalveer

sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

fyn koljander na smaak

'n knippie neutmuskaat

4 heel wonderpeperkorrels

2 E (30 ml) kerriepoeier (opsioneel)

1 E (15 ml) suiker (opsioneel)

4 E (60 ml) asyn (opsioneel)

3 - 4 suurlemoenblare (opsioneel)

 

MAAK DAN SO

1.  Plaas die skaapkop, -pens, -pootjies, -nek en uie in 'n swaarboomkastrol.  Geur met sout, peper en speserye.  Voeg genoeg water by om die inhoud te bedek en verhit tot kookpunt.  Verlaag die hitte en laat die mengsel vir 3 - 4 uur oor lae hitte stowe.  Wees versigtig dat die afval nie droogkook nie.

2. Die alternatief is om die afval in 'n oondvaste kastrol te plaas, die kastrol te bedek en oornag in 'n oond wat tot 140ºC voorverhit is te bak - sodoende sal die afval 'n lymerige sous kry.

3. Verwyder die bene sodra die afval gaar is. Voeg die aartappels by en kook vir nog 30 minute tot die aartappels sag is.

4. Indien jy kerrie-afval wil maak, voeg die kerrie-mengsel saam met die aartappels by en laat dit deurkook.

 

MY MA HET GESÊ

Die geheim is om die sous lymerig te hou sodat die aval op brood of rys geëet kan word.