Knoffelbrood

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Marilyn kuier en kook!” is

verskaf met komplimente van LAPA Uitgewersen en die skryfster Marilyn Gantana

 

 

 

Knoffelbrood

Genoeg vir 6 - 8

 

125 ml  sagte botter

2 -3 knoffelhuisies, fyngekap

2,5 ml sout

15 ml fyngekapte vars pietersielie

1 Franse of Italiaanse brood

180 ml gerasperde mozzarellakaas

(of enige ander kaas wat lekker smelt)

 

Metode:

1.  Voorverhit die oond tot 180 ºC

2. Meng die sagte botter, knoffel, sout en pietersielie goed in 'n bakkie tot dit smeerbaar is.

3. Sny die brood diagonaal in 2 cm-snye, maar maak seker dat jy nie regdeur die brood sny nie.

4. Gebruik jou vingers om die snye liggies van mekaar te drek en smeer van dei knoffelbotter tussen die snye en herhaal tot al die knoffelbotter en kaas gebruik is.

5. Draai die brood in foelie toe en bak vir ongeveer 15 minute tot die kaas gesmelt het.  Verwyder die foelie en bak die brood vir nog 5 minute om die brood lekker bros te maak. Bedien dadelik.