Romerige hoenderpastasop

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “Gunsteling Suid-Afrikaanse kos” is

verskaf met komplimente van LAPA Uitgewers en Clover.

 

 

Romerige hoenderpastasop

6 PORSIES

 

Clover Mooi River-botter

2 uie, gekap

3 selderystingels, fyngekap

2,5 ml (½ t) gedroogde tiemie

3 wortels, geskil en in blokkies gesny

1,5 liter (6 k) hoenderaftreksel

2 lourierblare

4 takkies vars pietersielie

sout en peper na smaak

1 heel hoender van 2,5 kg

ongeveer 500 ml (2 k) water

250 ml (1 k) rou pasta van jou keuse

5ml (1 t) mielieblom

250 ml (1 k) Clover-vars room

 

Metode:

1.  Smelt genoeg botter in 'n kastrol en braai die uie, seldery en tiemie saam tot die uier sag is.

2. Voeg die wortels, hoenderaftreksel, lourierblare, pietersielie, sout en peper by.

3. Plaas die hoender ook in die kastrol. Voeg die water by en sorg dat die hoender net-net bedek is. Plaas die kastrol se deksel op en laat kook die sop vir 2 ure.

4. Haal die lourierblare, pietersielie en die hoender versigtig uit. Gooi die lourierblare en pietersielie weg.

5. Breek die hoender in stukke en vlok die hoendervleis. Gooi al die oortollige goed soos die bene en velle weg.

6. Skep die hoendervleis terug in die warm aftreksel en roer die pasta by.

7. Laat kook die nou sonder die deksel vir 30 min of tot die pasta amper sag is.

8. Meng die mielieblom met 'n klein bietjie water tot 'n gladde pasta. Roer dit by die warm sop en laat dit minute lank kook sodat die sop kan verdik.

9. Giet die room by die sop.  Laat dit deurwarm word en sit die sop warm voor soos verkies.