Donderdag, 19 Julie 2018

Pampoenbroodjie

  • Gepubliseer op Dinsdag, 03 April 2018 21:17
  • Trefslae: 114

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Sop- en Broodgeregte” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

 

Pampoenbroodjie

1 Middelslag-broodjie

 

300 ml suiker

125 ml (½ k) kanola-olie

2 eiers, geklits

500 ml (2 k) fyngedrukte gaar pampoen

250 ml (1 k) koekmeel

250 ml (1 k) volgraanmeel

2,5 ml (½ t) bakpoeier

2,5 ml (½ t) fyn kaneel

2,5 ml (½ t) fyn neutmuskaat

2,5 ml (½ t) sout

5 ml (1 t) koeksoda

30 ml ( E) melk

 

Metode:

 

1. Verhit die oond tot 180ºC en smeer 'n broodpan

2. Klits die suiker, olie en eiers saam in 'n mengbak en meng dit deur die fyn pampoen.

3. Meng die twee soorte meel, bakpoeier, kaneel, neut en sout saam. Roer die mengsel deur die pampoenmengsel.

4. Meng die koeksoda met die melk en roer dit ook deur die pampoenmengsel.

5. Skep die deeg in die voorbereide broodpan en bak vir ongeveer 1 uur of tot 'n toetspen skoon uitkom.

6. Bedek die broodjie met foelie vir die laaste 20 minute van die bak tyd indien die bokant te donker bak.