Maandag, 20 September 2021

Aartappelsop

  • Gepubliseer op Dinsdag, 03 April 2018 21:14
  • Trefslae: 1581

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Sop- en Broodgeregte” is verskaf

met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

Aartappelsop

4 Porsies

 

45 ml (3 E) botter

5 ml (1 t) kanola-olie

1  ui, in dun skywe gesny

6  aartappels, geskil en in skywe gesny

750 ml (3 k)  hoenderaftreksel

5 ml (1 t) gemengde kruie

5 ml (1 t) sout

1 ml (¼ t) witpeper

15 ml (1 E) fyngekapte vars pietersielie

 

Metode:

 

1. Verhit die olie en botter saam in 'n swaarboompan en braai die ui liggies vir 5 minute. Voeg die aartappels by en soteer vir nog 5 - 10 minute.

2. Voeg die res van die bestanddele by en verhit tot kookpunt. Roer af en toe.

3. Bedek die kastrol en laat die sop vir 15 minute prut.

4. Laat die sop effens afkoel, giet dit in 'n voedselverwerker en verpulp tot glad of vryf dit deur 'n sif.

5. Giet die sop terug in die kastrol en verhit tot deurwarm. Bedien dadelik.