Maklike Kaiingpotbrood

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Sop- en Broodgeregte” is verskaf met

komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers.

 

 

Maklike kaiingpotbrood

1 GROOT BROOD

 

1 kg witbroodmeel

4 x 250 ml semels

10 ml (2 t) sout

10 ml (2 t) suiker

1 x 10 g-pakkie kitsgis

4 x 250 ml louwarm water

45 ml (3 E) kanola-olie

15 ml (1 E) asyn

500 ml (2 k) uitgebraaide kaiings

 

Metode:

1.  Voorverhit die oond tot 200ºC en smeer 'n ronde ysterpot met olie.

2.  Meng die meel, semels, sout en gis saam in 'n groot mengbak.

3.  Meng die water, olie en asyn saam en voeg dit by die meelmengsel.  Die deeg word nie geknie nie, so dit moet redelik slap wees.  Voeg nog 'n bietjie louwarm water by indien nodig. 

4.  Roer die kaiings deur dei deeg en skep dit in die voorbereide ysterpot.  Laat die pot op 'n warm plek rus vir 1 uur sodat die deeg kan rys.

5.  Bak die brood vir 1 uur tot gaar of tot 'n toetspen skoon uitkom.