TEL: 021 200 2637

 info@caledonfm.co.za

Dinsdag, 20 Augustus 2019

Nou op die Lug

Radio
Program:Deurnag Musiek
Broadcaster:Radio
00:00 - 05:00

JÄGERMEISTER PRESENTS UP THE CREEK 2019

Category
MUSIEK
Date
2019-02-07 11:00 - 2019-02-10 14:00
Venue
Up the Creek
Swellendam 6740, South Africa
Telephone
021 510 0547

4 days, 3 stages, 50+ live bands, one lilo - yours!

Established in 1990, Up The Creek is the second longest-running outdoor music festival in South Africa. Set annually on the banks of the magical Breede River, about 23km outside Swellendam in the Western Cape.

Four days of celebrating only local music, nature, and a culture of authentic human connections that will remain with you forever. Only a Creeker knows the feeling.

Come as you are.
It’s a celebration, it’s an experience, it’s the gathering of a tribe.

Visit www.upthecreek.co.za for all the necessary info, frequently asked questions (FAQ), and gallery filled with videos and photos of years gone by.

 

Lat.:   -34.178009427873
Long:  20.489910008617

 

 
 

All Dates

  • From 2019-02-07 11:00 to 2019-02-10 14:00

Powered by iCagenda

Wat gebeur waar

Ma Di Wo Do Vr Sa So
1
2
4
5
6
7
8
12
13
14
15
16
19
20
21
22
23
26
27
28
29
31
Datum : 2019-08-31

CFM FACEBOOK

Nuutste Resepte

Ghoelasjsop

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf

Met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers

 

 

 

Ghoelasjsop

6-8 porsies

 

1 kg dikrib

45 ml (3E) kanola-olie

2 uie, fyngekap

2 Knoffelhuisies, fyngekap

20 ml (4T) gerookte paprika

15 ml (1t) suiker

30 ml (2e) tamatiepasta

250 ml (1k) rooiwyn

2.25 L beesvleisaftreksel

4 wortels, geskil en in skyfies gesny

4 ryp tamaties, skil en gekap

1 bouquet garni

5 ml (1t) sout

5 ml (1t) varsgemaalde swartpeper

1 rooi soetrissie, ontpit en repies gesny

125 ml (1/2 k) room

 

Metode:

1. Sny enige sigbare vet van die vleis af en sny die vleis dan in blokkies van 2.5 cm.

2. Verhit die olie in n swaarboomkastrol en soteer die uie en knoffel vir ongeveer 5 minute tot sag en deurskynend is.

3. Voeg die blokkies vleis by die uie en braai dit effens.

4. Roer die paprika deur die vleis en maak seker dat uie en vleis goed daarmee bedek is.

5. Roer meel, suiker, tamatiepasta, rooiwyn en aftreksel deur die vleismengsel.

6. Voeg die wortels, tamaties, bouquet garni, sout en swartpeper by. Verhit die sop tot kookpunt, plaas die deksel op en laat dit vir ongeveer 2uur liggies prut tot die vleis sag is.

7. Blansjeer die soetrissierepies en voeg twee-derdes van die repies by die sop. Laat die sop vir nog 15 minute prut.

8. Verwyder die bouquet garni uit die sop en roer die room deur. Garneer met die oorblywende soetrissierepies en bedien dadelik.