TEL: 021 200 2637

 info@caledonfm.co.za

Woensdag, 14 November 2018

Nou op die Lug

Newskoop
Program:Up and Under Rugby Eng
Broadcaster:Newskoop
15:30 - 16:30

KERK BASAAR

Category
BAZAAR / FEES
Date
2018-11-03 08:00
Venue
St Michael & All Angels Kerk, Myddleton
Email
Hierdie e-posadres word van Spambotte beskerm. Jy moet JavaScript ontsper om dit te lees.

St Michael & All Angels Kerk in Myddleton hou kerkbasaar. Ons skop af vroegoggend met 'n pretloop om 8uur. Registrasie beloop R5 vanaf 07:15 en elke elke deelnemer ontvang 'n medalje. Dis die enigste roete in die streek met 'n natuurlike waterpunt by die halfpunt. Bring net eie waterbotteltjie saam. Amptelike opening is dan om 10:00 met verskeie kosstalletjies en vermaak vir kinders. Alle verrigtinge vind plaas op kerkgronde.

 
 

All Dates

  • 2018-11-03 08:00

Powered by iCagenda

Wat gebeur waar

Ma Di Wo Do Vr Sa So
10
Datum : 2018-11-10

CFM FACEBOOK

Nuutste Resepte

Ghoelasjsop

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf

Met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers

 

 

 

Ghoelasjsop

6-8 porsies

 

1 kg dikrib

45 ml (3E) kanola-olie

2 uie, fyngekap

2 Knoffelhuisies, fyngekap

20 ml (4T) gerookte paprika

15 ml (1t) suiker

30 ml (2e) tamatiepasta

250 ml (1k) rooiwyn

2.25 L beesvleisaftreksel

4 wortels, geskil en in skyfies gesny

4 ryp tamaties, skil en gekap

1 bouquet garni

5 ml (1t) sout

5 ml (1t) varsgemaalde swartpeper

1 rooi soetrissie, ontpit en repies gesny

125 ml (1/2 k) room

 

Metode:

1. Sny enige sigbare vet van die vleis af en sny die vleis dan in blokkies van 2.5 cm.

2. Verhit die olie in n swaarboomkastrol en soteer die uie en knoffel vir ongeveer 5 minute tot sag en deurskynend is.

3. Voeg die blokkies vleis by die uie en braai dit effens.

4. Roer die paprika deur die vleis en maak seker dat uie en vleis goed daarmee bedek is.

5. Roer meel, suiker, tamatiepasta, rooiwyn en aftreksel deur die vleismengsel.

6. Voeg die wortels, tamaties, bouquet garni, sout en swartpeper by. Verhit die sop tot kookpunt, plaas die deksel op en laat dit vir ongeveer 2uur liggies prut tot die vleis sag is.

7. Blansjeer die soetrissierepies en voeg twee-derdes van die repies by die sop. Laat die sop vir nog 15 minute prut.

8. Verwyder die bouquet garni uit die sop en roer die room deur. Garneer met die oorblywende soetrissierepies en bedien dadelik.