TEL: 021 200 2637

 info@caledonfm.co.za

Sondag, 16 Desember 2018

Nou op die Lug

No current broadcast

CHELSEA FLOWER SHOW TALK

Category
GEMEENSKAP
Date
2018-10-10 18:00
Venue
Life Style Centre Bredasdorp
Telephone
028 423 3358

Chelsea Flower Show Talk

Wednesday 10th October 2018

Venue; Life Style Centre Bredasdorp

Time; 6 - 6.30pm

Cost; R100

Tickets available from Sarah Foyle 028 423 3358, Lyn Hawkins 028 423 3672,

Gina Joubert 082 928 2247

Seats limited so book early. Price includes a light supper. Cash bar available

 

The guest speaker is Leon Kluge. an internationally recognised landscape gardener who took over from David Davison who so many times has won Gold at Chelsea. Leon has very big shoes to fill but took on the challenge and won Gold again for South Africa. Marion Naude who attended Chelsea this year will also share her impressions of this very special show.

 
 

All Dates

  • 2018-10-10 18:00

Powered by iCagenda

Wat gebeur waar

Ma Di Wo Do Vr Sa So

CFM FACEBOOK

Nuutste Resepte

Ghoelasjsop

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf

Met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers

 

 

 

Ghoelasjsop

6-8 porsies

 

1 kg dikrib

45 ml (3E) kanola-olie

2 uie, fyngekap

2 Knoffelhuisies, fyngekap

20 ml (4T) gerookte paprika

15 ml (1t) suiker

30 ml (2e) tamatiepasta

250 ml (1k) rooiwyn

2.25 L beesvleisaftreksel

4 wortels, geskil en in skyfies gesny

4 ryp tamaties, skil en gekap

1 bouquet garni

5 ml (1t) sout

5 ml (1t) varsgemaalde swartpeper

1 rooi soetrissie, ontpit en repies gesny

125 ml (1/2 k) room

 

Metode:

1. Sny enige sigbare vet van die vleis af en sny die vleis dan in blokkies van 2.5 cm.

2. Verhit die olie in n swaarboomkastrol en soteer die uie en knoffel vir ongeveer 5 minute tot sag en deurskynend is.

3. Voeg die blokkies vleis by die uie en braai dit effens.

4. Roer die paprika deur die vleis en maak seker dat uie en vleis goed daarmee bedek is.

5. Roer meel, suiker, tamatiepasta, rooiwyn en aftreksel deur die vleismengsel.

6. Voeg die wortels, tamaties, bouquet garni, sout en swartpeper by. Verhit die sop tot kookpunt, plaas die deksel op en laat dit vir ongeveer 2uur liggies prut tot die vleis sag is.

7. Blansjeer die soetrissierepies en voeg twee-derdes van die repies by die sop. Laat die sop vir nog 15 minute prut.

8. Verwyder die bouquet garni uit die sop en roer die room deur. Garneer met die oorblywende soetrissierepies en bedien dadelik.