TEL: 021 200 2637

 info@caledonfm.co.za

Sondag, 23 September 2018

Nou op die Lug

Radio
Program:Deurnag Musiek
Broadcaster:Radio
23:00 - 06:00

BISSETSDRIFT PRIMARY SANGMIDDAG

Category
GEMEENSKAP
Date
2018-04-14 17:00
Telephone
0790324771

Die skool het op Saterdag 14 April om 17h00  'n sangmiddag saam met die Christadelphians ( vanaf Uitenhage) in die Landbousaal Villiersdorp. Toegang is R60 per volwassene  en R40 per skolier en R20 vir leerders vanaf graad 1 tot 3. Verversings sal ook te koop aangebied word. Vir meer besonderhede oor die funksie kan die skool kontak word by 028 0500629 of die prinsipaal by 0790324771.


Met dank.
J. van der Colff
Prinsipaal

 
 

All Dates

  • 2018-04-14 17:00

Powered by iCagenda

Wat gebeur waar

Ma Di Wo Do Vr Sa So
1
Datum : 2018-09-01
29
Datum : 2018-09-29

CFM FACEBOOK

Nuutste Resepte

Ghoelasjsop

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf

Met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers

 

 

 

Ghoelasjsop

6-8 porsies

 

1 kg dikrib

45 ml (3E) kanola-olie

2 uie, fyngekap

2 Knoffelhuisies, fyngekap

20 ml (4T) gerookte paprika

15 ml (1t) suiker

30 ml (2e) tamatiepasta

250 ml (1k) rooiwyn

2.25 L beesvleisaftreksel

4 wortels, geskil en in skyfies gesny

4 ryp tamaties, skil en gekap

1 bouquet garni

5 ml (1t) sout

5 ml (1t) varsgemaalde swartpeper

1 rooi soetrissie, ontpit en repies gesny

125 ml (1/2 k) room

 

Metode:

1. Sny enige sigbare vet van die vleis af en sny die vleis dan in blokkies van 2.5 cm.

2. Verhit die olie in n swaarboomkastrol en soteer die uie en knoffel vir ongeveer 5 minute tot sag en deurskynend is.

3. Voeg die blokkies vleis by die uie en braai dit effens.

4. Roer die paprika deur die vleis en maak seker dat uie en vleis goed daarmee bedek is.

5. Roer meel, suiker, tamatiepasta, rooiwyn en aftreksel deur die vleismengsel.

6. Voeg die wortels, tamaties, bouquet garni, sout en swartpeper by. Verhit die sop tot kookpunt, plaas die deksel op en laat dit vir ongeveer 2uur liggies prut tot die vleis sag is.

7. Blansjeer die soetrissierepies en voeg twee-derdes van die repies by die sop. Laat die sop vir nog 15 minute prut.

8. Verwyder die bouquet garni uit die sop en roer die room deur. Garneer met die oorblywende soetrissierepies en bedien dadelik.