TEL: 021 200 2637

 info@caledonfm.co.za

Woensdag, 17 Oktober 2018

Nou op die Lug

Radio
Program:Deurnag Musiek
Broadcaster:Radio
00:00 - 05:00

VAKANSIEPROGRAM

Category
GEMEENSKAP
Date
2017-10-02 00:00 - 2017-10-06 00:00
Venue
Caledon Biblioteek
Telephone
0282143374
Email
Hierdie e-posadres word van Spambotte beskerm. Jy moet JavaScript ontsper om dit te lees.
Goeiemiddag
 
Die vakansieprogram van Caledon Biblioteek sien as volg daar uit:
Alle aktiwiteite begin daagliks om 10vm en word by die biblioteek aangebied.
 
Maandag 2 Oktober 2017  -  Program aangebied deur Social Development
Dinsdag 3 Oktober 2017    -  Praaitjie deur Shannon Cloete.
Woensdag 4 Oktober 2017 - Personeel van Caledon Ambulansstasie besoek biblioteek
Donderdag 5 Oktober 2017 - Bejaardeoggend met verversings ;  gasspreker, Mev. Bettie Arendse
Vrydag 6 Oktober 2017       - Kreatieweoggend
 
Die personeel van Caledon Biblioteek doen n beroep op die kinders uit die gemeenskap om ons program te ondersteun.
Week vir Bejaardes vind plaas vanaf 30 September tot 6 Oktober 2017 en ons wil graag ons bejaardes trakteer op 5 Oktober 2017.
 
Biblioteek groete.
Caledon Biblioteekpersoneel
 
 

All Dates

  • From 2017-10-02 00:00 to 2017-10-06 00:00

Powered by iCagenda

Wat gebeur waar

Ma Di Wo Do Vr Sa So

CFM FACEBOOK

Nuutste Resepte

Ghoelasjsop

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf

Met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers

 

 

 

Ghoelasjsop

6-8 porsies

 

1 kg dikrib

45 ml (3E) kanola-olie

2 uie, fyngekap

2 Knoffelhuisies, fyngekap

20 ml (4T) gerookte paprika

15 ml (1t) suiker

30 ml (2e) tamatiepasta

250 ml (1k) rooiwyn

2.25 L beesvleisaftreksel

4 wortels, geskil en in skyfies gesny

4 ryp tamaties, skil en gekap

1 bouquet garni

5 ml (1t) sout

5 ml (1t) varsgemaalde swartpeper

1 rooi soetrissie, ontpit en repies gesny

125 ml (1/2 k) room

 

Metode:

1. Sny enige sigbare vet van die vleis af en sny die vleis dan in blokkies van 2.5 cm.

2. Verhit die olie in n swaarboomkastrol en soteer die uie en knoffel vir ongeveer 5 minute tot sag en deurskynend is.

3. Voeg die blokkies vleis by die uie en braai dit effens.

4. Roer die paprika deur die vleis en maak seker dat uie en vleis goed daarmee bedek is.

5. Roer meel, suiker, tamatiepasta, rooiwyn en aftreksel deur die vleismengsel.

6. Voeg die wortels, tamaties, bouquet garni, sout en swartpeper by. Verhit die sop tot kookpunt, plaas die deksel op en laat dit vir ongeveer 2uur liggies prut tot die vleis sag is.

7. Blansjeer die soetrissierepies en voeg twee-derdes van die repies by die sop. Laat die sop vir nog 15 minute prut.

8. Verwyder die bouquet garni uit die sop en roer die room deur. Garneer met die oorblywende soetrissierepies en bedien dadelik.