TEL: 021 200 2637

 info@caledonfm.co.za

Woensdag, 13 Desember 2017

Nou op die Lug

Radio
Program:Musiek
Broadcaster:Radio
13:15 - 14:00

SANSA FAMILY OPEN DAY

Category
GEMEENSKAP
Date
2017-08-12 10:00 - 14:00
Venue
Hospital Road Wetcliff Hermanus
Telephone
028 312 1196
Email
Hierdie e-posadres word van Spambotte beskerm. Jy moet JavaScript ontsper om dit te lees.

In celebration of National Science Week SANSA in Hermanus will be open to the public on 12 August. Join the SANSA team for an action packed day of space science fun for the whole family!

An Open Day at SANSA Space Science Hermanus where the space agency’s role in national and international research and technology activities will be highlighted. The role of the SANSA Space weather centre on monitoring the space into which satellites are launched as part of ensuring a sustainable planet will be the main focus. SANSA as an entity of the DST and its operation at a national level and engagement with international space related entities and agencies will be showcased to the public. Entry is free however booking is essential. Details are as follows:

Date: 12 August
Time: 10:00 -14:00 
Address: Hospital Road Wetcliff Hermanus
Info: Hierdie e-posadres word van Spambotte beskerm. Jy moet JavaScript ontsper om dit te lees. / 028 312 1196
Entry: Free


#NSW2017 #Science #Tours #Hermanus

 
 

All Dates

  • 2017-08-12 10:00 - 14:00

Powered by iCagenda

Wat gebeur waar

Ma Di Wo Do Vr Sa So
1
Datum : 2017-12-01
2
Datum : 2017-12-02

CFM FACEBOOK

Nuutste Resepte

Tamatiebredie

 

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf met komplimente van

LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte uit die kombuise van die Vrouelandbouvereniging van die Noord-Kaap.

 

Tamatiebredie

125 g dik repe spek, in blokkies gesny

1 kg lamskenkels of –nek, in porsies gesny

1 hoenderaftrekselblokkie

125 ml kookwater

45 ml sultanas (opsioneel)

1,25 ml brandrissievlokkies

4 selderystingels, gekap

3 middelslag-wortels, geskil en gekap

1 rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny

2 middelslag-uie, gekap

1 klein knoffelhuisie, fyngekap

400 g ryp tamaties, geskil en in blokkies gesny

250 ml tamatiepuree

60 ml soeterige witwyn

45 ml suiker

1,5 cm vars gemmer, geskil en fyngerasper

2,5 ml fyn vinkel of komyn

5 ml matige kerriepoeier

1 lourierblaar

Sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

15 ml vars tiemieblare

60 ml blatjang

15 ml fyngekapte vars koljanderblare

 

Metode:

 

Verhit ‘n groot swaarboomkastrol en braai die spekblokkies liggies tot dit goudbruin en al die vet uitgebraai is.  Skep die spekblokkies met ‘n gleuflepel uit en hou die vet eenkant.

Verhit ‘n bietjie van die vet oor matige hitte en braai die lamsvleis in sarsies bruin.  Voeg nog van die vet by indien nodig en wees versigtig dat dit nie aanbrand nie.  Skep die bruingebraaide vleis met ‘n gleuflepel uit die kastrol en hou eenkant.

Los die aftrekselblokkie in die kookwater op en voeg die sultanas by.

Braai die brandrissievlokkies vinnig in die kastrol en voeg dan die seldery, wortels, soetrissie, uie en knoffel by.  Soteer die groente oor lae hitte tot die uie deurskynend is.

Voorverhit die oond tot 160ºC.

Voeg die tamaties, tamatiepuree, wyn en suiker, gemmer, vinkel of komyn, Kerrie, lourierblaar, sout, peper en tiemie by.  Roer dit liggies deur.

Voeg die sultanas en aftreksel by en laat die sous 10 minute lank baie liggies prut.

Skep die vleis in die sous en meng deur.

Bedek die kastrol, plaas in die oond en stowe die bredie 1½ uur lank.  Haal die kastrol uit die oond en roer die blatjang deur.  Voeg nog sout en peper by indien nodig.

Bedek die kastrol weer en stowe die bredie vir nog ‘n halfuur of tot die vleis sag is.  Haal die deksel af en stowe dit nog ‘n halfuur.

Strooi die gekapte koljanderblare oor die bredie en sit dit saam met rys voor.