TEL: 021 200 2637

 info@caledonfm.co.za

Woensdag, 16 Oktober 2019

Nou op die Lug

Radio
Program:Deurnag Musiek
Broadcaster:Radio
00:00 - 05:00

PENGUIN PLUNGE

Category
GEMEENSKAP
Date
2019-06-22 11:30 - 14:00
Venue
King Street, Stanford
Telephone
028 341 0340
Email
Hierdie e-posadres word van Spambotte beskerm. Jy moet JavaScript ontsper om dit te lees.

Penguin Plunge 2019

Saturday 22nd June, 2019 – diarise this date, please. 

This year it will be our 9th Penguin Plunge, an annual Stanford Rotary Fundraiser.  On the bank of the Klein River, between King and Quick streets, 11h30 to plunge at 12h00.  Entry fee is a donation from both Penguins and Chickens.

There’ll be yummy hot soups, Gluhwein and hot chocolate (free for Plunging Penguins – a donation for Cheering Chickens), and Gerrie will be selling boerie rolls, hamburgers and cooldrinks on behalf of the Okkie Smuts Koshuis.  So bring your purses with some extra cash for a snack or drink.  It’s all for a very good cause.

All proceeds from this event will go to our Soup Kitchens for the Elderly, so please come along and support us.  Should you be unable to be here on the day but would like to show support in some way, monetary donations into our bank account would be most welcome!

 

For further information please contact Lana on 082 216 4398.

Should you wish to make a monetary contribution our banking details are:

The Rotary Club of Stanford

FNB Hermanus

Branch code: 250655

Account #:  623 559 796 95

Reference:  Your name and ‘Plunge’

 
 

All Dates

  • 2019-06-22 11:30 - 14:00
  • 2019-06-22 11:30

Powered by iCagenda

Wat gebeur waar

Ma Di Wo Do Vr Sa So
26
Datum : 2019-10-26

CFM FACEBOOK

Nuutste Resepte

Ghoelasjsop

 

RESEP VAN DIE DAG goedgunstig verskaf deur LAPA Uitgewers.

Vandag se resep is uit die publikasie “50 Boerekosgeregte” is verskaf

Met komplimente van LAPA Uitgewers en is 'n samestelling van resepte deur LAPA uitgewers

 

 

 

Ghoelasjsop

6-8 porsies

 

1 kg dikrib

45 ml (3E) kanola-olie

2 uie, fyngekap

2 Knoffelhuisies, fyngekap

20 ml (4T) gerookte paprika

15 ml (1t) suiker

30 ml (2e) tamatiepasta

250 ml (1k) rooiwyn

2.25 L beesvleisaftreksel

4 wortels, geskil en in skyfies gesny

4 ryp tamaties, skil en gekap

1 bouquet garni

5 ml (1t) sout

5 ml (1t) varsgemaalde swartpeper

1 rooi soetrissie, ontpit en repies gesny

125 ml (1/2 k) room

 

Metode:

1. Sny enige sigbare vet van die vleis af en sny die vleis dan in blokkies van 2.5 cm.

2. Verhit die olie in n swaarboomkastrol en soteer die uie en knoffel vir ongeveer 5 minute tot sag en deurskynend is.

3. Voeg die blokkies vleis by die uie en braai dit effens.

4. Roer die paprika deur die vleis en maak seker dat uie en vleis goed daarmee bedek is.

5. Roer meel, suiker, tamatiepasta, rooiwyn en aftreksel deur die vleismengsel.

6. Voeg die wortels, tamaties, bouquet garni, sout en swartpeper by. Verhit die sop tot kookpunt, plaas die deksel op en laat dit vir ongeveer 2uur liggies prut tot die vleis sag is.

7. Blansjeer die soetrissierepies en voeg twee-derdes van die repies by die sop. Laat die sop vir nog 15 minute prut.

8. Verwyder die bouquet garni uit die sop en roer die room deur. Garneer met die oorblywende soetrissierepies en bedien dadelik.